AMD partneriai atskleidžia B650(E) pagrindines plokštes

Kol kas „Ryzen 7000“ serijos procesoriai nėra perkami taip gerai kaip praėjusios procesorių kartos. Manoma, kad tai yra dėl to, kad iki šiol rinkoje nebuvo pigesnių B650(E) pagrindinių plokščių. Dabar AMD partneriai atskleidžia savo B650 ir B650E modelius.

Šios naujos AM5 pagrindinės plokštės siūlys daug geresnes kainas. Tikimasi, kad pigiausius B650 modeliai kainuos 200 JAV dolerių, o palaipsniui kainos galėtų leistis į 150 JAV dolerių zoną. Europoje kainos bus šiek tiek didesnės dėl mokesčių politikos, todėl bent kol kas pigesnių nei 200 eurų AM5 pagrindinių plokščių tikėtis nereikėtų. Laikui bėgant AM5 pagrindinių plokščių kainos turėtų mažėti, ypač jei nebus didelės „Ryzen 7000“ procesorių paklausos dėl niūrios situacijos rinkose.

Trumpai apie AMD mikroschemų rinkinius:

X670 Extreme – šis aukščiausios klasės variantas skirtas naudotojams, kurie nori būti garantuoti, kad galės išspausti viską iš būsimų PCI-Express 5.0 vaizdo plokščių. Šį mikroschemų rinkinį greičiausiai bus galima rasti visose aukščiausios klasės pagrindinėse plokštėse, pritaikytose kompiuterių entuziastams ir darbo stočių naudotojams.

X670 – Jei jums nereikia viso komplekto PCIe 5.0 linijų (pagrindinė PCIe jungtis veikia PCIe 4.0 režimu), bet vis tiek norite daug greitų USB jungčių ir SATA diskų jungčių, jums turėtų pakakti įprastos X670 pagrindinės plokštės. X670 vis dar palaiko ir vieną greitą NVMe Gen 5 tipo SSD diską.

B650 Extreme – tai šiek tiek paradoksalu, nes tai yra „ekstremali“ vidutinės klasės mikroschemų rinkinio versija, tačiau ji gali būti populiari tarp entuziastams skirtų kompaktiškų pagrindinių plokščių. Ji palaiko tą patį PCIe 5.0 lygį kaip ir X670 Extreme, tik turi mažiau PCIe 4.0 linijų ir USB / SATA prievadų.

B650 – kol kas tai bus prieinamiausias lustų rinkinio variantas, palaikantis „Ryzen 7000“. Šis mikroschemų rinkinys puikiai tinka tiems, kurie nori naujausių AMD procesorių ir DDR5 atminties, bet kuriems nerūpi naujausių PCIe 5.0 įrenginių palaikymas. Tiesa, pagrindinių plokščių gamintojai savo nuožiūra galės įgalinti PCIe 5.0 standartą NVMe SSD jungčiai.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    visokie click’baitiniai saitai B650 vadina budget :D:D:D

    va taip ir veikia marketingas…

    • neblogai parašė:

      Jei DDR5 kaina būtų panaši į DDR4, bei būtų pigių AM5 procesorių, būtų didesnė paskata leisti išties nebrangias B650 pagrindines plokštes. Bet vis tiek pamažu manau jų kainos priartės prie Intelio B660 kainų. Tik žvelgiant į nutekėjusius AMD planus staliniams kompiuteriams- didelio spaudimo tam matyt nebus, nes pigesnei rinkos daliai AMD ruošiasi ir toliau plačiai (dar metus) naudoti AM4, t.y. ~B550.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.