AMD partneriai demonstruoja X670E pagrindines plokštes

„Meet The Expert“ renginio metu AMD partneriai pateikia savo prezentacijas apie būsimas X670E pagrindines plokštes. Kol kas tai tik skaidrės ir vizualizacijos, bet galime būti tikri, kad šios pagrindinės plokštės jau ant gamybos konvejerių, nes AM5 platformos ir „Ryzen 7000“ procesorių išleidimas turi įvykti rugsėjo 15 dieną.

Visos X670 pagrindinės plokštės turi naują AM5 lizdą, palaiko PCIe Gen5 SSD ir pasirinktinai turi Gen5 standartą pagrindinėje x16 PCIe jungtyje. Kol kas rinkoje dar nėra nei vienos vaizdo plokštės su PCIe 5.0 sąsają, todėl tai bus aktualu tik tada kai pasirodys naujos kartos grafikos kortos iš AMD ir NVIDIA.

Įdomu tai, kad nė vienas iš AMD partnerių nepatvirtino didžiausios DDR5 atminties spartos, kurią palaiko kuri nors iš šių plokščių. Gali būti, kad tai vis dar yra neatskleidimo sutarties dalis arba laukiama tolesnio patvirtinimo. Apie AMD EXPO taip pat neužsimenama, tačiau „Intel“ XMP profiliai yra palaikomi. Lengvas M.2 disko įdiegimas bus galimas su daugeliu šių plokščių, taigi tai nebus išskirtinė kurios nors konkrečios bendrovės funkcija ir pagaliau galėsime nebevargti su tuo mažyčiu varžteliu tvirtinant M.2 SSD.

ASUS

„ASRock“

„Gigabyte“

MSI

„Biostar“

15 Komentarai

  1. Darbdavys parašė:

    Gal kas tiksliai zinot? Kaip del ddr4 palaikymo? Ar visi naujausi kartos socketai(intel ar amd) palaikys ddr4. Nes jei ne, tai dar uz ddr5 neapsimoka moket dvigubai

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      AM5 bus tik DDR5, Intel dar su sekancia procesoriu karta (Raptor Lake) palaikys DDR4 ir DDR5.

      Buvo tik tokiu gandu, kad Zen 4 dar perkels i esama AM4 platforma kazkada ir tada bus galima naudoti DDR4.

    • neblogai parašė:

      Žvilgtelėjus į kainas- perkant pigų 16GB, ne toks jau didelis skirtumas, ~€40. Ir šiaip, mokėti ~€100 už ramą neatrodo labai baisu, kai prisimeni ramo trūkumo laikus, kada ramo kaina prilygdavo vidutinės klasės CPU ar GPU kainai.
      Vis gi, kalbant apie visą platformą, žiūrėsime testų rezultatus. Spėju, AM5 išties bus sunkoka iš pradžių varžytis žemesnėje/vidutinėje kainų klasėje, dėl iš pradžių didesnės motininių+DDR5 ramo kainos, net jei CPU kaina bus panaši į tokio pat pajėgumo Intelio procesoriaus kainą- taigi reikės laukti tų kainų apmažėjimo. O aukštesniame kainų lygy- turbūt reiks laukti X3D procesorių išleidimo (gandai kalba apie metų galą) norint turėti tai kas geriausia žaidimams. Čia, išskyrus atvejus, kai perkama AM5 platforma dėl jos galimybių, ir paprastų Zen4 procesorių pakanka.

  2. StrelokRTX parašė:

    tas lower power consumption ddr 5 taip ironiškai skamba prie dabartinių ir ateinančių GPU TDP, kad net juokinga. Realiai, be usb 4.0 ir m.2 quick release ant naujų MB nieko įdomaus nematau.

  3. Daemon parašė:

    Žinoma, kad norėčiau High End X670E motkelės, 7950X su wateriu, 512GB DDR5, 2 x 980 PRO 2TB ir UP3221Q. Ai, ir 4090, HX1200. Bet kam, jei veikia ir dabar puikiausiai žaidimai (1080p) ir programos?

  4. vycius9 parašė:

    Kolkas keist visos platformos nesinori.. bandysiu tempt su B550 AM4 DDR4 dar kokius (gal net iki !?) 5 metų .. bus matyt.. (nebent būtų labai geros kainos .. ko jau neberealu paskutiniu laiku)

  5. paulas parašė:

    Šedžiu su X570 (5900X) ir su GPU 6900X dar porą Metelių palaikysiu ir tada jau pereisiu prie AM5 platformos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.