AMD patvirtino, kad „Zen 3“ procesorių ir RDNA 2 vaizdo plokščių sulauksime iki metų galo

Po finansinės ataskaitos paskelbimo, AMD savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad iki metų galo sulauksime „Zen 3“ procesorių ir RDNA 2 vaizdo plokščių. AMD daug nedetalizavo ir daugiau informacijos nepateikė. Tai nebūtinai turi būti „Zen 3“ procesoriai staliniams kompiuteriams, nes tą pačią architektūrą naudos ir serveriams skirti EPYC procesoriai, kurie turi „Milan“ kodinį pavadinimą. Tai tuo pačiu gali būti ir nauji APU procesoriai, bet tuo būtų sunku patikėti, nes tik visai neseniai sulaukėme „Zen 2“ APU procesorių, kurie dar net nepasiekė stalinių kompiuterių. Kaip žinome, su „Zen 3“ architektūra AMD atsisakys CCX blokų po keturis branduolius, dėl to visi 8 luste esantys branduoliai dalinsis bendra L3 spartinančiąja atmintimi, o tai turi padidinti spartą. Iki šiol neaišku, kokia litografija bus naudojama „Zen 3“ lustams gaminti. Tai bus N7P arba N7+.

Su RDNA 2 vaizdo plokščių architektūra irgi yra neaiškumų. Šios architektūros grafikos procesoriai bus sekančios kartos konsolėse, kurios debiutuos metų gale. Tad tai realiai galėtų būti RDNA 2 produktas, apie kurį užsimenama. Visgi, labiau tikėtina, kad AMD išleis diskrečią vaizdo plokštę staliniams kompiuteriams. Gandus apie didelį „Navi“ lustą jau girdime labai ilgai, tad šiai vaizdo plokštei jau seniai laikas pasirodyti.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Jau kaip ir nutekino Big Navi lustų dydžius. Didžiausias Navi 21 bus ~505 mm2 – daugiau nei dvigubai didesnis už 5700 (XT) lustą. Dar turėtų būti 2 mažesni Navi: Navi 22 (340 mm2) ir Navi 23 (240 mm2)

    https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/amd_s_rdna_2_flagship_is_going_to_be_big_-_gpu_die_size_leaks/1

  2. Andr parašė:

    Užkniso jau laukti to Zen 2 APU ! Kiek galima kvailint – juk jau balandžiui buvo žadėta, kad kartu išeis su laptopiniais, db net 3400G nėra nusipirkti

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.