AMD perka FPGA gamintoją „Xilinx“

Pasklido informacija, kad AMD ruošiasi pirkti „Xilinx“ kompaniją, kuri specializuojasi FPGA lustų gamyboje. Skaičiuojama, kad norint įsigyti „Xilinx“, AMD reikės sumokėti 30 mlrd. JAV dolerių, o sandėris turėtų būti baigtas jau sekančią savaitę.

Abi kompanijos jau yra dirbusios kartu, bet AMD įsigijus „Xilinx“ atsivertų naujos galimybės. Pavyzdžiui, AMD galėtų panaudoti dirbtinio intelekto sekas savo serveriams skirtuose procesoriuose. Šis sandoris turi logikos dar ir dėl to, kad „Xilinx“ naudoja ARM procesorių dizainą, o ARM perėjus į NVIDIA rankas tai gali komplikuotis.

Pagrindinė informacija apie „Xilinx“

  • „Xilinx“ rinkos vertė šiuo metu siekia 25 milijardus JAV dolerių
  • „Intel“ 2015 metų pabaigoje nupirko „Altera“, kuri daugelį metų buvo didžiausia „Xilinx“ konkurentė.
  • „Xilinx“ iš dalies remiasi ARM procesoriais, o NVIDIA šiuo metu perima ARM
  • Praėjusiais metais „Xilinx“ įsigijo vaizdo įrašų kodavimo specialistą „NGCodec“
  • Šiuo metu vyksta didelis patentų ginčas su „Analog Devices“, kuriame AMD generalinė direktorė, Lisa Su, dar neseniai buvo valdyboje, tačiau praėjusių metų gruodį paskelbė, kad šiais metais jos ten nebebus (šiuo metu ji yra „Cisco“ valdyboje).
  • „Xilinx“ neseniai pasiekė dviženklį duomenų centrų segmento augimą ir buvo žymiai sėkmingesnis už visus savo konkurentus, kurių pardavimai šioje srityje nedidėjo.
  • „Xilinx“ turi keletą 7 nm produktų, kuriuos gamina TSMC, todėl AMD taptų dar didesniu TSMC klientu
  • „Xilinx“ metiniai pardavimai siekė daugiau nei 3 milijardus dolerių, kompanija pastaruosius 5 metus buvo pelninga, o veiklos pelnas svyravo nuo 669 iki 956 milijonų dolerių per metus.

8 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Nu nebent atsiskaitys akcijom, kitaip nelabai matau kaip AMD tiek sukrapstys 🙂

  2. newdiamond parašė:

    tiek pinigu niekas niekada nekrapsto (ishskyrus obuoli nebent)…ima paskolas….

  3. SoTOP parašė:

    Neblogas pelnas į pajamas žiūrint. Tokias investicijas darant aišku protingi žmonės dažniausiai viską paskaičiuoja į priekį. Po ATI pirkimo AMD gerai žino, kaip greitai galima prisižaisti tokias sumas išleidžiant 🙂

  4. SarzzeR parašė:

    Turiu aš AMD akcijų, tai bus matyt, kaip bus. Bet kokiu atveju, logiška būtų pirkti dabar, kai gerai sekasi, o ne atvirkščiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.