AMD persigalvojo: B450 ir X470 pagrindinės plokštės vis tik palaikys „Zen 3“

Remdamasi iškart keliais šaltiniais „Videocardz“ skelbia, kad AMD persigalvojo – „Zen 3“ mikro architektūros procesorius palaikys ir senesnės B450 bei X470 pagrindinės plokštės. Priminsime, kad prieš beveik dvi savaites baltu ant juodu AMD skaidrė davė žinią, jog „Vermeer“ (toks kodinis stalinių „Zen 3“ naudojančių procesorių pavadinimas) procesorius palaikys tik B550, X570 ir 600-osios serijos, jei pastarasis bus išleistas, mikroschemų rinkiniai.

AMD sakosi įsiklausiusi į B450/X470 vartotojų sukeltą šurmulį, kuris, savaime suprantama, buvo lydimas nepasitenkinimo, ir pasvėrusi iššūkius, kurie atsiranda dėl nepakankamos vietos pagrindinių plokščių BIOS moduliuose, nusprendė savo sprendimą pakeisti. Pagrindinių plokščių gamintojams bus suteiktas reikiamas kodas, greičiausiai beta BIOS pavidalu. Iš tokio BIOS’o bus pašalintas senesnių „Ryzen“ procesorių palaikymas. AMD savo pranešime taip pat patvirtina, kad „Zen 3“ debiutuos dar šiais metais, bet naujai „Ryzen“ kartai jau bus būtinas visiškai naujas lizdas. Tikėtina, kad „Zen 3“ palaikymas B450/X470 pagrindinėse plokštėse gali kiek vėluoti ir reikiami beta BIOS’ai bus išleisti vėliau nei pasirodys pirmieji „Vermeer“ modeliai.

20 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Kai sulaukė didžiulio nepasitenkinimo, tai kas beliko. 😀

  2. PCmaster2000 parašė:

    Good news

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Va taip va 😀

  4. Povilas parašė:

    Bet va kazko miega MSI, savo b450 tomahawk dar nesulaukiu agesa 1.0.0.5 bios update

  5. Crunk parašė:

    gigabyte irgi neskuba

  6. BC00 parašė:

    Ko dar tikitės iš naujos AGESOS?

    • samanius1124 parašė:

      ilgas startas (C6H) (C7H).
      ir ka jie ten purskia brieda del rom vietos, oc profiliu nereikalingu prikista, dar kurie ir dubliuojasi + visokio meslo pilna

      • kernelis parašė:

        ROM vieta yra valid priezastis. Kiekvienai CPU seimai eina atskiras binary blob’u rinkinys. Bet ne tame esme. Esme, kad jie tuo pasiteisint bande savo klaidinancia reklama ir viska laidot po R3 release. Del to daugiausiai sratu parejo. Jeigu nebutu vietos bedos, niekas neisiminetu senu CPU support’u, kas jau yra daroma kuris laikas net ant esamu bordu.

        • Strelok parašė:

          Aš neįsivaizduoju, kaip reikės paprastam consumer paaiškinti, kodėl jo first gen Ryzen neveikia su naujais bios. Jau žinančiam darosi sudėtinga susigaudyti kas su kuo veiks, eiliniams pardavėjams ir klientams kosmosas bus, vien dėl to, kad įmonės taupė viską dėl visokių RGB ir shroudų.

          • kernelis parašė:

            Yra kaip yra 🙂 Tas AM4 until 2020 „fyceris“ realiai yra fail’as IMHO. Daugiau maziau. Techniskai taip – AM4 lizdas eis iki 2020 galo, bet realiai su support’u gavos gan nemazas clusterfuck’as cia viska ivertinus. Net nekalbant apie ZEN3, jau dabar vien tarp esamu APU support yra painiavos, o dabar dar visokie workaround’iniai BIOS prasides.

            Nenuvertinu as AMD pastangu – saunu, kad ilgai support’ina, ir kad nusprende ZEN3 supportint. As puikiai suprantu, kad jiem tai daryti yra komplikuota visom prasmem ir kad geriau daliniai support’ai, nei is vis jokio pasirinkimo. Be to, i tokius dalykus ziuri daugiau entuziastai, todel jie susigaudys.

            Visgi, originali ideja buvo – perki gera motke 2017 ir ji tau tarnauja iki 2020 galo isleistiems CPU. Implikacija buvo tokia ir to principe nebus. Tai tik tiek.

            • Strelok parašė:

              Jo, bet atvirai pasakius visos problemos nebūtų buvę jeigų gamintojai būtų patikėję į AMD sėkmę ir investavę pora dolerių į BIOS ROM’ą. Nu aišku AMD irgi reputaciją buvo su savo CPU susigadinusi ir gamintojai negalėjo prognozuoti ZEN sekmės. Kiek žinau jau su x570 neturėtų būti tik daug problemų, nes 32MB ROM naudoja vietoj 16MB ROM. Aišku žinant, kad čia turėtų būti paskutinė MB ant AM4 socket, tai negelbėja.

          • Jordan parašė:

            Kokiam paprastam vartotojui. Bios niekas nesiūlo atnaujinti su Windows update tai jie ten ir nelys. O kam prireiks vadinasi nėra paprastas vartotojas. Išvis turėtų ir kažkokį toolsa paleist gamintojai, kad duotų pasirinkti į kurį Bios patchinti. Daleiskim ryzen 1000 ir jo apu, 2000 ir apu ir t. t. Taip tuomet ir vietos liktų visiem flashbangam

  7. mafo parašė:

    Diena išgelbėta 🙂

  8. zhaltees parašė:

    Tipiskas BIOS failas uzima paprastai iki 10Mb, kas parodo ant kiek motininiu gamintojai taupo kiekviena kapeika, jei didesnis BIOS updeitas jau nebeitelpa.

    • XMA parašė:

      Viskas nuo gamintojo priklauso, kaip rūpinasi savo plokštėmis. Na ant Asus dauguma pagrindinių plokščių raso „128 Mb Flash ROM, UEFI AMI BIOS, PnP,SM BIOS 3.1, ACPI 6.1, Multi-language BIOS, ASUS EZ Flash 3, ASUS CrashFree BIOS 3, F3 My Favorite, Last Modified log, F12 PrintScreen,F4 AURA ON/OFF, F9 Search and ASUS DRAM SPD (Serial Presence Detect) memory information“ vietos BIOS tikrai nepagailėjo 😀

      • SoTOP parašė:

        128Mb yra 16MB. Zhaltees čia šiek tiek netiksliai parašė, turėjo būti 10MB. Dėl to vietos nėra ypač daug, bet tik MSI turėjo susispausti, kad sutalpintų visas iki šiol paleistas Zen variacijas.

        • XMA parašė:

          Man atrodo, kad tiksliai parašyta, tiki gamintojai iš vis nieko nerašo apie Bios atmintį, kiek yra vietos 😀

          • XMA parašė:

            Asus, Gigabyte, Asrock rašo, kad pas juos Bios 128 MB Rom, o MSi ir Biostar nieko nerašo aplamai apie bios Rom. Gali būti, kad kažkuris gamintojas truputį pataupė ant bios vietos ir per jį turi kentėti kiti likę gamintojai, juk nepadarys , kad Asus, Asrock ir Gigabyte b450 serija palaikys Ryzen 4000, o MSI nepalaikys, Apsiverk autoimatiškai MSI plokščių naudotojai 😀

  9. BC00 parašė:

    https://www.youtube.com/watch?v=qYtB9wegZPs

    3:00 neva gali būti BIOS’ų ur X370 motinoms 😉

    P.S. be galimybės reflashinti BIOS į senesnį, nes būtų keičiama failų sistema. Gali būti, kad AMD bandys kontroliuoti BIOS prieinamumą. Gautų tik Ryzen 4000 ir 400 serijos MB turėtojai, po kažkokio proof parodymo. Panašiai kaip coolerių gamintojai kartais prašo MB CPU cooler foto, kad naują bracketą išsiųstų 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.