AMD pirma kartą pademonstravo RX 7000 serijos vaizdo plokštę

Per oficialų „Ryzen 7000“ atskleidimo renginį AMD generalinė direktorė Dr. Lisa Su taip pat parodė būsimą „Radeon RX 7000“ serijos vaizdo plokštę. Juodos spalvos dizainas yra labai panašus į „Radeon RX 6950XT“ seriją. Paskelbtoje nuotraukoje nematyti maitinimo jungties sekcijos, taip pat nepatvirtinama, koks tiksliai modelis pavaizduotas, tačiau atsižvelgiant į storį aišku, kad tai yra aukštos klasės modelis.

Tiesioginės demonstracijos metu AMD generalinė direktorė patvirtino, kad „Radeon RX 7000“ serija šiuo metu veikia AMD laboratorijose ir jos našumas atrodo „absoliučiai nuostabus“. Ji taip pat dar kartą patvirtino ankstesnius teiginius, kad būsimoji architektūra užtikrins 50 % didesnį našumą vienam vatui, palyginti su RDNA2.

AMD pademonstravo „Radeon RX 7000“ vaizdo plokštę kartu su „Ryzen 9 7950X“ procesoriumi „Lies of P“ žaidime. Tam, buvo naudojama 4K raiška su Ultra nustatymais, o pati vaizdo plokštė yra inžinerinis pavyzdys.

AMD „Radeon RX 7000“ serijoje bus naudojama kelių RDNA3 lustų konstrukcija, o pasak sklandančių gandų, būsimas flagmanas turės „Navi 31“ grafikos procesorių su 12288 Stream procesoriais ir iki 24 GB GDDR6 atminties. Bendrovė neatskleidė naujosios vaizdo plokščių serijos pasirodymo datos, tačiau Lisa Su patikino, kad naujoji architektūra bus parengta dar šiais metais.

4 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    50% Performance per watt, grazu ziureti. Pasiziuresim kaip realybeje tai atrodys.
    Aisku idomu kaip pas Nvidia, koks ju patobulejimas

  2. RokasS8 parašė:

    Ką gi ką gi, žiūriu AMD neblogai pasiruošė, jei pas Nvidia patobulėjimas bus tik fps’uose, galbūt teks pereiti į raudonųjų pusę

  3. Maariux parašė:

    Jau turėjome nuostabų perf/watt santykį su Polaris. Pasirodo buvo taupu dirbant žemais dažniais…

  4. BC00 parašė:

    Renginio metu lyg minėjo, kad užmaitinama per 2x 8-pin. Ir tai turbūt geriausia žinia iš šitos demonstracijos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.