AMD planuoja dvi A620 mikroschemų rinkinių versijas

AMD A620 pagrindinės plokštės neseniai pasirodė EEC dokumentacijoje, tačiau šiuo metu nėra informacijos, kada šiuos modelius bus galima įsigyti. Tikimasi, kad A620 serijos plokštės ribotai palaikys naujesnį PCIe Gen5 standartą ir turės išjungtas spartinimo funkcijas.

HKEPC tikisi, kad bus išleistos A620 pagrindinės plokštės su „Promontory 21“ moduliu, anksčiau naudotu B650/X670 serijoje, arba su dar neatskleistu „Promontory 22“ mikroschemų rinkiniu. Kai „Promontory 22“ mikroschemų rinkinys pasirodys ateityje, jo specifikacijos bus tokios pat kaip ir A620 mikroschemų rinkinio. Numatoma, kad A620 PROM21 ir PROM22 turės panašias galimybes. Paprasčiausiam 600 serijos mikroschemų rinkiniui, nereikės sudėtingo dizaino, kaip aukštos klasės pagrindinėms plokštėms, todėl norima išleisti naują mikroschemų rinkinį, kuris tenkintų tik A620 poreikius ir būtų pigesnis.

Išleidus šią prieinamesnę pagrindinių plokščių seriją, AMD galėtų padėti įgyvendinti savo tikslą – pasiekti 125 JAV dolerių pradinę AM5 pagrindinių plokščių kainą. Šiuo metu pigiausios B650 pagrindinės plokštės kainuoja 160 JAV dolerių, o tai kai kuriems naudotojams gali pasirodyti brangu. Be to, AM5 platformai reikalinga DDR5 atmintis, kuri, nors ir tampa vis pigesnė, vis dar yra brangesnė investicija nei DDR4 atmintis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.