AMD praneša apie AGESA 1.2.0.2 mikrokodą, kuris išspręs USB problemas

Kiek seniau rašėme, kad AMD 500 serijos pagrindinės plokštės turi USB problemą. Ji pasireiškia tuo, kad atsitiktinai atsijungia USB įrenginiai, o tai tikrai visus erzina. AMD pripažino problemą ir prašė jiems siųsti savo problemos aprašymus, kad greičiau pavyktų identifikuoti problemą, nes ji pasireiškia ne visiems.

AMD dabar praneša, kad jiems pavyko išspręsti USB problemą, bet nepraneša, kas ją sukėlė. USB problemos pataisymas yra AGESA 1.2.0.2 mikrokode ir jį gausime BIOS pavidalu iš pagrindinių plokščių gamintojų. AMD jau sekančia savaitę AGESA 1.2.0.2 mikrokodą išsiųs savo partneriams, o jie naują BIOS turėtų paruošti balandžio mėnesį. Tad visi norintys USB problemos pataisymo turės sekti savo pagrindinės plokštės parsisiuntimų skiltį gamintojo tinklapyje.

9 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    AMD ir softo problemos/neisbaigtumas – kas galejo pamanyti 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Nežinau kiek tiesos, bet ale problema buvo tik su tam tikrų gamintojų pagrindinėm plokštėm. Gal kažkur pritaupyta buvo.

      • kernelis parašė:

        Pamazino clock’us truputi ar paderino USB IC/bloko inicializacija/konfiga ir tiek turbut 😀 Siaip man patinka AMD price/value (bent jau iki ZEN3), bet ju softas tai mane biesina. Kai as UEFI pamatau ta AMD sub meniu, kuris duplikuoja vos ne visus high level meniu setting’us, tai ispudi palieka kaip kokio neisbaigto kratinio, kinietisko bordo. Man galetu palikt is vis ta sena melyna screen’a ir oginalu AMD meniu. Nes ten aiskiai matosi, kad yra kazkoks tai briedas, kuris ateina is pacio AMD, ir yra uzvilktas tupas GUI ant virsaus, kuri pasidaro patys motkiu gamintojai ant to AMD gauto package’o. Bent jau man toks ispudis ziurint i ta UI, nes pats su artima sritim dirbim (bordais).

        Anyway. Cia mano pagrindine kritika AMD – visokie sudukai softe, kurie erzina kartais 🙂

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Nepagalvok, kad aš teisinu AMD. Mane tokie bugai erzina stipriai.

        • BC00 parašė:

          Apie kurį čia AMD sub meniu kalbame? 🙂

          • kernelis parašė:

            Pas mane Gigabyte X570 Elite. Pvz nueini i „Tweaker“ ane, ten yra CPU/RAM itampu nustatymai, RAM timing nustatymai, CPU kai kurie. OK. Tada nueini i „Settings“, ten yra „AMD CBS“ ir „AMD Overclocking“. Juose vel yra itampu, clock’u ir CPU setting’ai. „Buildzoidas“ kazkuriam video sake is viso nelist prie vieno is tu AMD meniu geriau 😀 As nesu overclock’eris ar tuner’is, bet esu pastebejes, kad kai keiti tuos high level nustatymus, tai automatiskai pasikeicia kai kas tuose AMD nustatymuose. Zodziu man tai yra betvarke kazkokia.

            Bet visa tai mano asmenine subjektyvi nuomone. As sekanti PC tikrai imsiu arba serverine arba pusiau serverine platforma (Supermicro/TYAN etc.), kur bus tas klasikinis melynas KB valdomas meniu be jokiu pridetiniu GUI nesamoniu 😀 Cia su ta salyga, kad is vis liksiu prie x86, o ne kokio ARM/PowerPC server bordo su opensource firmware. Ba consumer produktai jau mane diorgint pradeda.

            • BC00 parašė:

              Čia ne GUI ne nesąmonė, o tiesiog bardakas išdėstant settings. Sutinku, kad visi tie PBS, CBS ir pan yra ne tik kad ne vietoje, bet dar ir dalis settings’ų dubliuojasi. Nepriklausomai nuo mobo gamintojo. Bet aš jau pripratęs, tai nesureikšminu šito 🙂

  2. vycius9 parašė:

    Gal galite pasidalinti info iš savo patirties kurio brando motininė geriausiai/optimaliausiai pagal Bios setingus ir t.t. mano patirtis kolkas (ASUS/ASROCK/GIGABYTE)ir visi savotiškai patinka

    • BC00 parašė:

      Kažin ar yra toks dalykas kaip optimaliausias/geriausias kalbant apie BIOS. Tai iš esmės įpratimo dalykas, nors pvz buildzoid’ui labai užkliūva ASRock BIOS, o man viskas ok. Tik pastebėjęs, kad bent pirmi leidimai ASRock BIOS neretai turi bug’ų. Kas nors neveikia.
      Bet faktiškai man Gigos BIOS mažiausiai mėgstamas vien dėl per mažo pelės jautrumo (by default) ir todėl, kad ESC neatlieka back funkcijos subfolderiuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.