AMD praneša apie „Naples“ procesorius, skirtus darbo stotims

AMD bando grįžti ne tik į asmeniniams kompiuteriams skirtų procesorių rinką, bet ir sudaryti konkurenciją darbo stotims skirtų procesorių segmente. Tam kompanija sukūrė „Naples“ procesorių, net su 32 branduoliais.

„Naples“ procesorius susideda iš aštuonių CCX branduolių kompleksų, kas ir sudaro 32 branduolius. Su įjungtu SMT procesorius iškart gali apdoroti net 64 gijas. Atminties posistemė atrodo ne mažiau įspūdingai. Tai aštuonių kanalų DDR4 atminties kontroleris, o PCIe 3.0 linijų kiekis yra lygus 64 (platformos su dviem procesoriais PCIe linijų kiekis yra 128). Platforma su dviem tokiais procesoriais (16 atminties kanalų) vienoje pagrindinėje plokštėje gali naudoti net 4 TB atminties (po 2 TB kiekvienam procesoriui).

„Naples“ procesoriai turi specialią technologiją („Infinity Fabric“), kuri leidžia jiems tarpusavyje bendrauti didele sparta. Dėl ko, net sujungus porą procesorių, jų sparta auga beveik nuosekliai.

AMD žada „Naples“ pasiųsti į kovą prieš „Intel Xeon E5-2600“ procesorius, siūlydami daugiau branduolių, stipresnę atminties ekosistemą, daugiau PCIe linijų bei mažesnę kainą. „Naples“ taip pat turės didesnį dažnį nei „Intel“ ekvivalentas, bet tuo pačiu ir gerą energijos efektyvumą. Naujieji „Naples“ procesoriai turi pasirodyti antrame 2017 metų ketvirtyje.

1 Komentaras

  1. IFeelYou parašė:

    Shut up and take my money! 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.