AMD pranešė apie „Radeon VII“ vaizdo plokštę su 16 GB HBM2 atminties

Iš AMD visi tikėjosi kažkokių naujienų apie vaizdo plokštes ir mes tikrai nelaukėme „Vega“ architektūros sugrįžimo į žaidimų segmentą. Buvo suformuota tokia nuomonė, kad AMD CES 2019 parodos metu atskleis „Navi“ architektūros produktus, bet atsitiko visai kitaip.

Nežinia kaip (Vega) II tapo VII, bet AMD nusprendė sekantį savo flagmaną pavadinti „Radeon VII“. Ši nauja vaizdo plokštė turės 60 vykdomųjų blokų, arba, kitaip sakant, 3840 Stream procesorius. Palyginimui, „Vega 64“ turi 4096 Stream procesorius. Naujos vaizdo plokštės atminties kiekis bus net 16 GB. Tai yra keturi HBM atminties bokštai suteikiantys net 1 TB/s duomenų pralaidumą. „Radeon VII“ tuo pačiu taps ir pirmąja 7 nm vaizdo plokšte žaidėjams.

Pateiktose skaidrėse AMD tvirtina, kad „Radeon VII“ sparta žaidimuose prilygsta RTX 2080 vaizdo plokštei. Tuo pačiu „Radeon VII“ yra 25-42 % spartesnė už „Vega 64“. Įdomu, kad AMD nepateikia elektros sunaudojimo, gali būti, kad „Radeon VII“ šioje srityje nenustebins ir naudos panašiai tiek pat energijos kaip pirmtakas.

AMD planuoja „Radeon VII“ išleisti vasario mėnesį už rekomenduojamą 699 USD kainą.

25 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    ray tracing nepalaikys?

  2. Aibo999 parašė:

    Radeon mi60 patweakinta geimeriams. Pats naudoju vega 64 ir megstu AMD del kaina/kokybe santykio, kurio cia matyt nebelike bus. Zinoma, viskas spresis po normaliu apzvalgu, bet bent jau kolkas atrodo nekaip. 2080 kad ir kolkas praktiskai nepanaudojama bet turi ta savo raytraicinga dlss, beto naudoja maziau energijos ir dar neuzilgo atvers kelia freesyncui, o kaina reali matyt +- ta pati bus. Prisivijo jie ta nvidia, bet tikejausi kainos mazesnes, gal +- 500, ko matyt su tiek brangios bei bereikalingos geimeriams atminties nebus labai ilgai. P.S. Radeon VII tai verstusi Radeon Vega 2 manau, nieko keisto tame pavadinime.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Apie VII (7), kaip Vega II tikrai nepagalvojau, bet gerai sakai, bus tikriausiai taip.

    • neblogai parašė:

      Spėčiau, kad patiems AMD netikėta buvo, kad gali šį į HPC orientuotą lustą paleisti į žaidėjų rinką ir varžytis su nVidia pagal greitį/kainą. Nes jei būtų nuo pradžių ruošę žaidėjams- tai tikriausiai būtų radę kaip gaminti su 12GB- trim veikiančiais HBM2 lustais. Ir taip gavę tą patį plokštės greitį žaidimuose, bet kokiais $50 mažesnėmis gamybos sąnaudomis.
      O dėl varžymosi su nVidijos RTX2080- tai taip, RT nepalaiko, ir kažkiek daugiau energijos vartoja. Bet neabejoju kad ras pirkėjų, nes visgi turi ir privalumų. Pirma- tai atminties yra net 16GB, kas prie 4K, ir ypač su grafikos modais kai kuriems žmonės gali praversti. Visgi, lyginame su 8GB plokšte. Antra- kaina ta pati, greitis lygtai taip pat, tačiau duodami 3 žaidimai, o ne du, kaip nVidijos atveju. Trečia- kiek suprantu nVidija Freesync2 išvis nepalaiko, o ir dėl Freesync- yra abejonių dėl veikimo be priekaištų su jų nesertifikuotais monitoriais, nes panašu kad nVidia nėra linkę to siekti. Ketvirta- nemažai žmonių Radeon Software jau patinka labiau, nei tai ką siūlo nVidija. Penkta- ši plokštė tikėtina tiks norintiems ne vien žaisti, bet ir dėl galimybės darbams panaudoti jos 16GB atminties su 1TB/s atminties pralaidumu. Taigi- tai nėra toks jau blogas pasirinkimas. Arba kitaip sakant- žaidėjams tai yra toks pat brangus pasirinkimas kaip ir RTX2080, tik su savais pliusais ir minusais.

      • Strelok parašė:

        Gerai pasakyta. Kaina gal ir aukstoka, bet HBM2 atmintis yra brangus reikalas. Nezinau dabartiniu kainu, bet prieš pora metu 8gb kainavo apie 150 usd.
        Samsungui taip ir nepavyko padidinti HBM2 gamybos, kaip buvo zadeje. Tai visai tikėtina, kad AMD moka 300 usd vien uz VRAM. Pridejus atminties valdyklio, pcb, pacio dice kaina, logistika, bundles ir t.t. Gali buti, kad AMD net parduodama uz 699 usd MSRP darosi labai maza pelna.

        • pasimetes parašė:

          Bet pripažinkim brangu… Ir nebėra, kur loti ant nvidia, nes gandu buvo jog ir DDR6 brangesni už DDR5 70% (aišku čia tik gandai).

          • Strelok parašė:

            Taip, sutinku kad naujos kortos per brangios ir pasiulo per maza performance increase, kad pateisintu savo kaina. R7 kaina likau nusivyles.
            GDDR6 lyginant su HBM2 visvien daug pigesne atmintis gaunas.

    • pasimetes parašė:

      Aš labiau tikėjausi 599 kainos, nes jei 1180 bus = 2080 be rtx, tai jo kaina turėtu būti ~699.
      Na, bet manau dauguma nesitikėjo tokios kainos. 😀

      O šiaip darbui manau neblogas variantas darbui, nes vega 64, kai kur pasirodydavo geriau už 1080ti, o dar čia 16gb atminties manau tikrai turės pranašumo.
      Žaidimuose aišku nieko padoraus, nors kai kurie žaidimai ant 4k ėjo 100fps. Kažkaip keistai pasirodė, nes kiek pamenu forza ~75 fps su 2080 buvo, tai kažkaip sunkiai suvokiama.

  3. Stipena parašė:

    Likau nusivylęs, kaina kosmosas. Spartos +25% o el. sąnaudos liko tokios pačios. Kaikuriuose žaidimuose aplamai fps prieaugis juokingas. https://www.dsogaming.com/wp-content/uploads/2019/01/radeon-vii-official-benchmarks.png
    Panašu jog čia aplamai paskutinis AMD pasispardymas GPU srityje, kitais metais neturės išvis ką pasiūlyti, nebent pradės naudoti chiplet dizainą.

    • pasimetes parašė:

      O tai per pristatymą nebuvo Forza horizon 100fps? Šiaip galvoju sumažinus atmintį ir paleidus dar +-100doleriu pigiau, manau jau būtu kažkas padoriau, nes žaidimams tikrai nereikia tiek atminties. O jie pristatinėjo, kaip geimeriams… O dabar žaidimų srityje manau suvalgys nvidia.

  4. Neveris parašė:

    Geras variantas, kas nores perbegti i Amd puse, nes nvidia siena ravi su tokiom kainom, reikia jiems duoti biski i viena vieta, kad atsipeiketu, tai dabar gal kas bus nors su 2080 kaina…..nors velnias zino, ar cia bus skirtumas ir tep kainose tarp ju.

    • pasimetes parašė:

      Na šitos kortos ne ką geresnė kaina. Todėl tokie pasakymai netinkami mano nuožiūra. Tiesiog dabar pykti ant nvidia ir pirkti žaidimams tokia pat brangumo korta iš AMD nematau logikos.

  5. Neveris parašė:

    Nu atsiras pardese, bus galima lyginti kainas ir spartas. Vistiek geriau nei buvo Vega 64. Nors Vega 64 kaina gera 😀 😀

    • pasimetes parašė:

      Na pigiau kažin ar bus. Dar tik nebūtu vienoda kaina, kai atsiras parduotuvėse. Tiesiog sakau iš žaidimų pusės tikrai nematau amd. Iš darbo pusės taip, bet ne iš žaidimų.

  6. Aibo999 parašė:

    Tai cia su tuo atminties pralaidumu ir atminties kiekiu tik zaidejams dirbantiems su zaidimu kurimu ir pan puikiai tinkama korta. Kadangi cia mi60 tik geimeriam uztat tiek ir atminties, kadangi jokiu rimtu patobulinimu nedare tai matyt ir negalejo padaryti su maziau. Dabar Nvidia saus koziri su savo 2060, o AMD su savo issvajota „Navi“ neaisku kada gales atsakyt.

  7. gedz parašė:

    Vien isgirdus „vega“ ir „16 GB hbm2“ aisku, kad jokiu rimtu pranasumu sparta/kaina santykyje lyginant su praeita vega karta nebus. Si plokste nera tai ko visi lauke. Sparta/kaina santykio gerejimas niekaip nesiderina su 16 GB hbm2. Bet su dabartine Nvidia kainodara ir uzkeltomis kainomis, amd gali gauti pelna pardavinedama plokste, kurios puse kainos sudaro atminties kaina (jei laikysiu, kad hbm kaina nekrito nuo pat pirmuju vega isleidimo) :))

    • ZeroFM parašė:

      Tegu jis nekudakuoja … 2080 die size 65% didesnis o performance + – tas pats bus

      • Povilas parašė:

        Esmes nekeicia Jensen is not impressed 😀

        he said. „[There’s] no ray tracing, no AI. It’s 7nm with HBM memory that barely keeps up with a 2080. And if we turn on DLSS we’ll crush it. And if we turn on ray tracing we’ll crush it.”

        • Strelok parašė:

          ray tracing is fluffas, tas pats kaip nvidia hair works. neapsimoka kompanijom net ji integruoti. O tie pasakymai kad ijungus technologija, kuri buvo kurta, kad veiktu butent su Nvidia garso kortomis, AMD performance bus prastas isvis man juokingai atrodo.

  8. Maariux parašė:

    Teigiamiausiu pokyčiu iš visos konferencijos laikyčiau Lisos naują aprangos stilių 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.