AMD procesorių rinkos dalis paaugo iki 25,6 %

AMD ir toliau didina rinkos dalį prieš Intel x86 procesorių rinkoje. Remiantis nauja „Mercury Research“ ataskaita, AMD 2021 m. ketvirtąjį ketvirtį užėmė 25,6 proc. visos x86 architektūros pagrindu sukurtų procesorių rinkos, o tai yra didžiausia rinkos dalis nuo 2006 m.

AMD didina savo rinkos dalį prieš Intel 11 ketvirčių iš eilės, ypač kai kalbama apie asmeninius kompiuterius, konsoles ir daiktų interneto x86 produktus. Vienintelė išimtis buvo stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių procesorių srityje, kur „Intel“ sugebėjo susigrąžinti dalį rinkos paskutiniuose 2021 metų mėnesiuose.

AMD serverių pyrago dalis padidėjo iki 10,7 %, ir tai yra 11-asis ketvirtis iš eilės kai AMD atima kažkiek rinkos iš „Intel“. „Microsoft Xbox Series X/S“ ir „Sony PlayStation 5“ konsolių paklausa taip pat išliko didelė, o tai prisidėjo prie bendros AMD rinkos dalies 2021 m. ketvirtąjį ketvirtį. Taip pat verta paminėti, kad bendra x86 rinka 2021 m. išaugo 16 procentų ir buvo parduota beveik 471 mln. visų kategorijų vienetų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.