AMD ruošia du galingesnius „Navi“ grafikos procesorius

Pasklido įdomūs gandai. Teigiama, kad AMD dirba net prie dviejų galingesnių „Navi“ grafikos procesorių. Jie turėtų gauti „Navi 21“ ir „Navi 23“ kodinius pavadinimus. Kaip būna su gandais, kažko labai konkretaus nepranešama.

Per finansinės ataskaitos konferenciją AMD generalinė direktorė, Lisa Su, irgi prasitarė, kad dirbama prie naujų 7 nm produktų, bet nieko aiškaus nepasakė.

Spekuliuojama, kad būsimi „Navi“ grafikos procesoriai turės RDNA2 architektūrą. Galimai šie grafikos procesoriai jau palaikys Ray Tracing. Tai labai padėtų AMD marketingo srityje. Gali nutikti ir taip, kad šie grafikos procesoriai bus gaminami naudojant kiek patobulintą TSMC 7 nm+ litografiją. Dar viena įdomi detalė yra ta, kad, neva, AMD šiuos naujus grafikos procesorius kompanijos viduje vadina „nVidia žudikais“. Kaip visada, patariame gandus vertinti atsargiai.

1 Komentaras

  1. neblogai parašė:

    Šiuo metu yra nutekėję štai tokie ruošiami GPU: https://pbs.twimg.com/media/EBM4G1vUIAEOi-k?format=jpg&name=large
    Pirmiausiai turėtume gauti ~RX5600 Navi 14, Renoir 7nm APU, ir Navi 12, kuris yra spėjama kad didesnis už RX5700. O Navi 2x, jei su RDNA2 ir RT- tai buvo AMD minėta kad gal bus kitų metų gale.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.