AMD ruošia žemos galios „Dali“ APU procesorių

AMD ruošia žemos galios ir labai taupų APU procesorių biudžetiniams staliniams ir nešiojamiems kompiuteriams. Šio procesoriaus kodinis pavadinimas yra „Dali“. Būsimi „Dali“ APU procesoriai galia nusileis „Renoir“ APU procesoriams, kurie pademonstruos kur kas daugiau raumenų.

Manoma, kad „Renoir“ APU procesoriai savo sparta galės prilygti „Ryzen 5 3600“ ar net R7 3700X procesoriams. Tai turėtų, reikšti, kad šie APU procesoriai turės iki 8 branduolių. Kiti gandai sako, kad šie procesoriai turės tik 4 branduolius, tad čia dar yra neaiškumu. Žinome tik tiek, kad tai bus „Zen 2“ architektūros branduoliai. Šie procesoriai turės „Vega“ architektūros integruotą grafiką, jos galia kol kas neatskleidžiama.

Jau minėti „Dali“ APU procesoriai gali turėti vos du branduolius ir 3-4 vykdomuosius grafikos vienetus. Tai būtų 192-256 Stream procesoriai. Tokios galios užtektų nereiklioms užduotims, bet tuo pačiu procesoriai naudotų ypač mažai elektros energijos. „Dali“ išleidimas turi įvykti kažkada 2020 metais.

1 Komentaras

  1. neblogai parašė:

    Renoir turėtų būti derintas nešionamiems, tai yra, mažam energijos vartojimui. Todėl spėčiau kad bus 4 branduoliai (1 CCX), ir dar jame L3 kirptas pusiau (iki viso 8MB), kaip ir Raven Ridge/Picasso. Taigi ir greitis bus mažesnis lyginant su staliniams kompiuteriams skirtais Zen2, turinčiais 32MB L3.
    O Dali gali būti tiesiog neseniai pasirodžiusio Raven2 (2c/4t+3CU, 14nm) atnaujinimas darytas ant 12nm. Bent jau Komachi randa, kad AMD juos deda po tuo pačiu kodu kaip Picasso ir Raven2, o ne su Renoir.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.