AMD: RX 6000 vaizdo plokštės siūlo geresnį kainos/spartos santykį lyginant su RTX 30 serija

AMD vyriausiasis žaidimų sprendimų ir rinkodaros architektas Frank Azor paskelbė lentelę, kurioje parodytas didžiausias AMD potencialas šiuo metu, t. y. geresnė spartą už pinigus. Į lentelėje įtrauktos visos „Radeon RX 6000“ vaizdo plokštės, net ir naujai išleista RX 6x50XT serija. Kiekviena vaizdo plokštė yra lyginama su panašios kainos NVIDIA RTX 30 modeliu ir atrodo, kad į sąrašą nepateko tik RTX 3090 Ti.

Greičiausia AMD RDNA2 architektūros vaizdo plokštė „Radeon RX 6950XT“, palyginti su „GeForce RTX 3090“, siūlo iki 80 % geresnę spartą už pinigus. Šiai grafikos kortai taip pat reikia 15 W mažiau energijos. NVIDIA RTX 30 grafikos procesoriai akivaizdžiai konkurencingesni aukštos klasės segmente, kur RTX 3070-3080 serijos plokštės yra beveik tokios pat geros, kaip AMD grafikos procesoriai, vertinant kainos/spartos santykį.

Atsižvelgiant į tai, kaip greitai šiais laikais keičiasi vaizdo plokščių kainos ir į tai, kad ši lentelė sudaryta remiantis gegužės 10 d. „Newegg“ kainomis (taigi tik vienoje parduotuvėje), ji gali neatitikti dabartinės situacijos. Tačiau tai gera proga pamatyti, kaip AMD vertina dabartinę rinkos situaciją. Be to, tai gali būti naujo AMD ir NVIDIA rinkodaros karo pradžia, t. y. planuojama pasiūlyti dar geresnes kainas žaidėjams. Kainos iš tiesų yra daug geresnės nei buvo vos prieš kelis mėnesius, tačiau atsižvelgiant į tai, kaip arti esame iki naujosios vaizdo plokščių kartos pasirodymo, jau dabar galima tikėtis daug geresnių kainų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.