AMD savo rinkos dalį didina procesorių segmentuose

AMD surengė konferenciją investuotojams ir jos metu pateikė keletą naujų skaidrių, o taip pat dar kartą patvirtino produktų išleidimo planus. AMD ir toliau žada, kad „Zen 3“ procesorius išleis šiais metais, o RDNA 2 vaizdo plokštės irgi turi pasirodyti šiemet.

AMD parodytoje rinkos skaidrėje lengvai galime įžvelgti vieną tendenciją. AMD didina savo rinkos dalį procesorių rinkoje, bet diskrečios grafikos segmente vos pavyksta išlaikyti esamą poziciją. AMD skaidrė rodo tik 2017-2019 metų laikotarpį. Būtent 2017 metais debiutavo „Zen“ architektūros procesoriai, kurie leido AMD per du metus stipriai padidinti savo rinkos dalį nešiojamų kompiuterių ir stalinių kompiuterių segmentuose. 2017 metais AMD rinkos dalis buvo tik 8,7 %, o 2019 metais jau siekė 16,9 %. Serverių segmente AMD 2017 metais teko tik 1 % pyrago dalies, o 2019 metais rinkos dalis išaugo iki 8 %. Diskrečios grafikos statistika nėra tokia gera, 2017 metais AMD teko 33,1 % rinkos, bet dabar kompanija tenkinasi 26,6 % dalimi.

4 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Tikriausiai jie yra gana patenkinti savo vaizdo plokštėm. Pardavimai (vienetais) su Navi neišaugę, bet pelnas nuo už €300-400 Navi plokščių tikėtina yra daug geresnis, nei buvo už pusdykiai pardavinėjamus Polaris, ar brangias pagaminti Vegas.

  2. BC00 parašė:

    Jau serverių segmente labai lėtai skinas kelią, žinant kokią persvarą turi.

    • Strelok parašė:

      Letai skinas, nes dauguma esamų serverių providerių dar neatsinaujino įrangos ir gali būti, kad patys didžiausia yra terminuotas sutartis su Intel pasirašę, taip pat daug įmonių nenori rizikuoti, kurių pagrindinis pelnas nėra susietas su serveriais. Manau, kad skirtumui pasijusti dar prireiks ne vienų metų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.