AMD šiek tiek sumažino RX 7900 serijos energijos sąnaudas

AMD RX 7900 serija kenčia nuo didelio energijos vartojimo ramybės būsenoje ir leidžiant vaizdo įrašus. „Radeon RX 7900 XT“ ir RX 7900 XTX energijos vartojimo efektyvumas nuvylė iš pat pradžių, pažymi „ComputerBase“ apžvalgininkas, tačiau AMD nenuilstamai dirba, kad kuo greičiau išspręstų šias problemas.

Praėjusį mėnesį AMD išleido tvarkyklę, kurioje įdiegtas tam tikrų darbo krūvių energijos optimizavimas. Nors apie tai neužsimenama, tvarkyklės taip pat pagerina energijos suvartojimą žaidimuose, tačiau tik pagal tam tikrą scenarijų. Išsamus „ComputerBase“ atliktas testas rodo, kad gruodžio mėnesio „Radeon“ tvarkyklė padidina „Radeon RX 7900“ serijos energijos vartojimo efektyvumą vaizdo įrašų atkūrimo metu.

Su pirmine tvarkykle žiūrint „YouTube“ RX 7900 XT rodė 71 W suvartojimą, RX 7900 XTX 81 W. Gruodžio mėnesio tvarkyklės atnaujinimas gerokai pagerino abiejų vaizdo plokščių energijos suvartojimą – jis sumažėjo atitinkamai iki 46 W ir 54 W. Nors tai geras pagerėjimas, jis vis dar toli gražu neprilygsta paskutinės kartos „Radeon RX 6900 XT“ modeliui, kuriam reikia tik 34 W, arba RTX 4080 užtenka 30 W rodant „YouTube“.

Vaizdo atkūrimo energijos optimizavimas buvo paminėtas tvarkyklės atnaujinime, tačiau AMD nieko nepasakė apie tai, kad žaidimų energijos efektyvumas taip pat yra geresnis. Kaip atrado „ComputerBase“, RX 7900 sunaudoja mažiau energijos, tačiau tik tada, kai ribojamas žaidimo kadrų kiekis. Tai matyti tokiuose žaidimuose kaip „Doom Eternal“ 1440p skiriamąja geba ir užrakinus FPS ties 144, kur RX 7900 XTX efektyvumas pagerėjo 57 %, o RX 7900 – 34 %.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.