AMD siūlys spartesnius mobilius procesorius

AMD seniau išleido „U“ serijos mobilius procesorius, tokius kaip „Ryzen 7 2700U“ ar „Ryzen 5 2500U“. Dabar AMD nusprendė išleisti „H“ serijos galingesnius lustus, skirtus nešiojamiems kompiuteriams. Tai vis dar bus 4 branduolių procesoriai, tad galime tikėti, kad panaudotas tas pats lustas kaip ir su „U“ serija, tik su padidintais dažniais.

Šiuo metu aiškūs du nauji modeliai: „Ryzen 7 2800H“ ir „Ryzen 5 2600H“. „Ryzen 7 2800H“ keturi branduoliai veiks baziniu 3.4 GHz dažniu, kol kas Turbo dažnis nėra žinomas. „Ryzen 5 2600H“ procesoriaus branduoliai turės tik 100 MHz mažesnį bazinį dažnį – 3.3 GHz. Abiejų procesorių TDP kol kas nežinomas, bet jis turėtų būti 35-45 W. Procesoriai turėtų gauti ir integruotą „Vega“ grafiką.

Pasirodę išankstiniai testai kiek stebina, nes „Ryzen 5 2600H“ savo greitesnį brolį fizikos teste lenkia 30 %.

2 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    Kad tų pačių U serijos nieko daug nėra arba aš nematau. O ką randu, kainos tai…

    • neblogai parašė:

      Tikrai dar ne visas pasaulis juos gauna. Amerikoje galima nusipirkti daugiau modelių, tačiau čia Europoje- tik kokius keturis, nors gamintojai yra pristatę apie 20. Bet kokiu atveju- H serijos gamyba turėtų įsivažiuoti greičiau U serijos, nes tai yra daugmaž tie patys lustai, tik veikiantys aukštesniais dažniais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.