AMD „Smart Access Memory“ technologija leis procesoriams naudoti GPU atmintį

Vakar vykusio renginio metu AMD atkleidė labai įdomią technologiją – „Smart Access Memory“. Ši technologija leis „Ryzen 5000“ serijos procesoriams naudoti „RX 6000“ serijos vaizdo plokščių atmintį. Norint, kad technologija veiktų taip pat reikės AM4 pagrindinės plokštės su 500 serijos mikroschemų rinkiniu. AMD sako, kad būtent tai yra aukščiausio lygio žaidimų platforma, o naudojantys AMD procesorių ir vaizdo plokštę galės gauti papildomos spartos, kuri nieko nekainuos.

Iki šiol procesoriams leidžiama pasiekti tik 256 MB vaizdo plokštės atminties, o toks standartas naudojamas nuo 2000 metų. Kadangi „RX 6000“ serijos vaizdo plokštės turės net 16 GB GDDR6 atminties buferį, juo laisvai galės pasidalinti ir su procesoriumi. Šią technologija išnaudoti taip pat padeda PCIe 4.0 sąsaja.

Įgalinus „Smart Access Memory“ technologiją žaidimuose galime tikėtis nuo 5 iki 11 % didesnės spartos. Ateityje spartos padidėjimas gali būti dar didesnis, kai jį bandys išnaudoti žaidimų kūrėjai.

 

2 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    Lisa seniai sakydavo „mes vieninteliai kurie turime cpu ir gpu“
    Tai bet is to nelabai kas budavo…tai gal dabar vis del to tures kelia, kuriuo eis, kad ju cpu dirbs su gpu geriau nei su konkurentu del tam tikru tech…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.