AMD sudarė naują silicio plokščių gamybos sutartį su „GlobalFoundries“

AMD jau ne pirmą kartą koreguoja silicio plokščių gamybos sutartį su „Globalfoundries“. Pagal prieš tai buvusią sutartį AMD turėdavo mokėti baudą, jei gamina lustus kur nors kitur, o ne „Globalfoundries“ fabrikuose, bet dabar sąlygos keičiasi.

Turėtumėt žinoti, kad „Globalfoundries“ atsisakė 7 nm litografijos tobulinimo, o tai verčia AMD ieškoti kitų parnerių, kurie gali pasiūlyti pažangiausią gamybos metodą. „Globalfoundries“ negalint pasiūlyti konkurencingos litografijos AMD nelieka nieko kito, kaip procesorius ar grafikos procesorius gaminti kitur. Atrodytų kvaila „Globalfoundries“ mokėti už tai, ko jie net negali pasiūlyti, dėl to ir atsirado nauja sutartis.

Dabar AMD galės laisvai gaminti 7 nm ar pažangesnius lustus TSMC ar „Samsung“ fabrikuose nieko nemokant „Globalfoundries“. AMD ir toliau lieka „Globalfoundries“ partneriu, kai kalbame apie 12 nm ar senesnes litografijas.

Priminsime, kad 2008 metais AMD pardavė savo silicio plokščių gamyklas, iš kurių ir gimė „Globalfoundries“. AMD ir „Globalfoundries“ yra ilgamečiai partneriai ir jų bendradarbiavimas dar tęsis bent iki 2021 metų.

2 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    O tai Globalfoundries ką nieko ir neplanuoja daugiau nei 12nm ? Tipo 7nm ne lygis.. Tai gal kokius 5nm planuoja ateityje ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.