AMD: „Vega“ vaizdo plokščių parduota 10 kartų daugiau nei pirmtako

AMD tiki savo produktais ir mano, kad „Vega“ yra vykęs jų kūrinys. Su tuo tikrai nesutiktų daugelis kompiuterių entuziastų, bet AMD bando mus įtikinti savo skaičiais. Jie teigia, kad „Vega“ vaizdo plokščių pardavimai buvo 10 kart didesni nei praėjusios kartos. Praėjusia karta AMD vadina „Fiji“ grafikos procesorių turėjusias „Radeon R9 Fury“ vaizdo plokštes.

Skaičiai gal ir atrodo geri, bet įdomu kokie būtų „Vega“ pardavimai jei visų jų neiššluotų kripto valiutų kasėjai. Suprantama, kad pinigai gauti iš bet kokio pirkėjo vis tiek yra pinigai, bet AMD nevertėtų džiaugtis pardavimais, kurie buvo pasiekti susiklosčius palankioms aplinkybėms, o ne dėl „Vega“ spartos žaidimuose.

11 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Jeigu parduota x10 daugiau reiskia vykes produktas. Visa kita tik aplinkybes.

  2. IFeelYou parašė:

    Tinkamoj vietoj – tinkamu laiku 🙂

    Nors aš gal sakyčiau, ne tiek Vega buvo vykęs produktas, kiek Fury buvo nevykęs, todėl ir pardavimai tokie (neskaitant aišku minerių kurie pirko viską prie ko GPU prirašyta).

  3. Denero_neonas parašė:

    pazesim siais metais pardavimus 😛

    • Strelok parašė:

      Nvidia pardave daugiau GPU del crypto, nei AMD. AMD gpu pardavimai del crypto issaugo kazkur 10%. Labai pervertinta crypto itaka gpu pardavimams yra.

      • Stipena parašė:

        Man taip pat kažkaip tas stūmimas ant krypto kliūna kai kažkur buvo kalbėta jog nv tik 6% gpu pardavė mineriam.

      • Maariux parašė:

        10% 🙂
        Dėl to kainos 2-3x nebūtų sukilę ir nereiktų laukti kol apskritai gaus į sandėlius tiekėjai, nes laivais plukdomos, lėktuvais skraidinamos tiesiai į fermas.
        Sakyčiau bent 50% srauto nukeliavo kasėjams.
        10% nebent pakilo bendras gamybos pajėgumas kurio AMD ir nVidia minėjo daugiau nedidins vien dėl šachtininkų apetito, kuris bet kada gali dingti.

        • Stipena parašė:

          Tai jei pajėgumas padidėjo 10%, taip išeina tiek amd tiek nv nepaskaičiavo rinkos poreikių ir pergamino 40% gpu. Nelogiška.
          Tarkime 50% nupirko mineriai, jei jie nebūtų pirkę nebūtų sukilusios kainos vadinasi tuos 90% būtų nupirkę geimeriai. Tai kaip ir gaunasi jog tik 10% įtakojo mineriai.

          • Maariux parašė:

            Tikrai neesu vieno iš gamintojų fabriko atstovas ar susipažinęs su jų gamybos specifika, bet logika sako, kad fabrikai tik geimeriams negamindavo tokiais kiekiais kaip kad kasėjų piko metu.
            Manau įprastai gaminama tam tikros kvotos gpu (pagal standartinį ilgametį geimerių poreikį), laisvas fabriko pajėgumas nukreipiamas kitai gamybai.
            Dabar kas gavosi, kad visas fabriko pajėgumas sukoncentruotas tik į gpu ir tai kiek jiems pavyko išspausti virš visų normų papildomai jie ir vadina mainerių įtaka.
            Gudravimas, bet to negali pavadinti melu.
            Kita vertus, jie nenufiltruos ar identifikuos tiksliai kur gpu nukeliavo – juridinis vienetas perka konteinerį sau mažmenai ar kažkuriai fermai.
            Mano asmeninė, nebūtinai teisinga prielaida.

        • SoTOP parašė:

          Būtent. Tiek Nvidia, tiek AMD neapsimoka sakyti, kad va šachtininkai viską išpirko ir dabar bus nuosmukis pardavimų. Labai geras priešingas pvz. yra su atmintimi – visi gamintojai tik verkia kaip jos trūksta, bet parduotuvėse pilna kažkodėl(karteliniai susitarimai $$$).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.