AMD X670E mikroschemų rinkinys palaikys PCIe 5.0

Teigiama, kad AMD „Computex“ parodoje ketina atskleisti tris naujos kartos mikroschemų rinkinius, skirtus būsimiems „Ryzen 7000“ procesoriams. Nors šaltinis teigia, kad  parodoje bus paskelbti X670, X670E ir B650 mikroschemų rinkiniai. Kol kas aišku tik tai, kad visi trys mikroschemų rinkiniai egzistuoja ir bus paskelbti vienu metu, o kada tai įvyks žino tik AMD.

Šaltinis teigia, kad X670E bus specialus X670 mikroschemų rinkinio „Extreme“ leidimas. Iš to, ką šaltiniui pavyko patvirtinti iki šiol, X670E turės PCIe Express 5.0 palaikymą tiek vaizdo plokštei, tiek SSD diskams. Tuo tarpu X670 ne E mikroschemų rinkinys mažiausiai palaikys Gen4 standartą, o Gen5 palaikymas vaizdo plokštėms ir SSD nebus privalomas. Kitaip tariant, gali būti tokių situacijų, kai X670 pagrindinė plokštė PCIe Gen5 palaikys tik SSD jungčiai, o vaizdo plokštei bus paliktas Gen4 standartas ir atvirkščiai. Be to, nėra jokių žodžių apie DDR5/DDR4 diferencijavimą, o tai tikriausiai patvirtina, kad reikės brangesnės DDR5 atminties, nepriklausomai nuo mikroschemų rinkinio.

We can now tell you that the X670E will be a special SKU where the E stands for Extreme. Based on the information we’ve managed to source, it doesn’t seem to differ from the X670 chipset in terms of functionality or features. However, all X670E motherboards must offer PCIe 5.0 connectivity to both the GPU and the M.2 NVMe SSD slot or possibly slots, whereas X670 based motherboards can use PCIe 4.0 instead […]

— [redacted]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.