AMD žvelgia link VR – įsigijo bevielių technologijų kompaniją „Nitero Wireless VR“

Kitų kompanijų įsigijimais negarsėjanti AMD netikėtai nupirko „Nitero Wireless VR“. Kaip galima spėti iš pavadinimo, ši kompanija specializuojasi į bevielių technologijų kurimą ir jau buvo gavusi nemenką įplauką iš „Valve“ kalbant apie „SteamVR“ projektą. Įsigydama „pirkinį“ AMD pasirūpino, kad jos žinion pereitų ir visi „Nitero“ dirbantys inžinieriai.

„Nitero Wireless VR“ priklauso keletas labai įdomių bevielių sprendimų, kuriuos AMD galėtų panaudoti. Tai viena iš nedaugelio kompanijų šiuo metu gaminančių bevielį 60 GHz siųstuvo-imtuvo įrenginį. Pastarasis palaiko neoficialų 802.11ad standartą ir gali užtikrinti 7 Gbit/s duomenų perdavimo srautą netolimu atstumu – to pilnai užtenka aukštos rezoliucijos turinio perdavimui iš įrenginio į bevielį VR.

Jeigu AMD pasisektų integruoti šią technologiją į galutinį produktą, tai sukurtu VR ekosistemai taip reikalingą proveržį į priekį. Maža to, AMD pranoktų save ir prie VR prisidėtų daugiau nei prieš dešimt mėnesių masėms pasiūlydami su virtualia realybe galinčią susidoroti RX 480.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.