AMD neigia kalbas apie galimą pardavimą

Šiandien vykusioje kompiuterinės pramonės konferencijoje Barselonoje AMD generalinis direktorius Dirkas Meyeris paneigė galimą aptariamą AMD kompanijos pardavimą, apie ką pastaruoju metu sklandė kalbos bei įvairiausi gandai.

Antras pagal dydį x86 centrinių procesorių gamintojo AMD pardavimo kalbas paskatino praėjusį mėnesį programinę įrangą gaminančios Oracle kompanijos pranešimas, jog ji norėtų įsigyti vieną iš centrinių procesorių gamintojų. Visų žvilgsniai nukrypo į Advanced Micro Devices, nes Intel galimam nupirkimui atrodo tikrai per stambūs, o ir jie dirba pelningai.

Galimam pirkimui kalbas dar labiau paskatino gana greitai populiarėjantys itin mažai elektros naudojantys ARM procesoriai, tačiau AMD prezidentas galvoja, jog šie centriniai procesoriai nėra pavojingi ir rinkos atimti iš jo valdomos kompanijos neturėtų. Nors Dirkas Meyeris ir paneigė gandus apie AMD pardavimą, jis pabrėzė, jog kompanija yra atvira viliojantiems pasiūlymams.

5 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Man rodos paskutinis finansinis ketvirtis AMD taip pat buvo pelningas – kad ir kaip tai skambetu idomiai 🙂

  2. svedas parašė:

    na AMD reik ilyst i laptopu rinka, nes tendencijos tokios, kad mobiliu platformu parduodam daugiau nei stacionariu.

  3. Metanabol parašė:

    kai amd taip šokinės nanotechnologijose (greičio prasme) kai jų technologijos prilygs intel ir kainos nors kiek mažesnės bus – vadinasi amd priekyje… 🙂 O dabar ir yra laikoma antraruše…

  4. nanoWorld parašė:

    AMD priekyje nebus, bent jau bendraja prasme. Jis fiziskai yra per maza kompanija, lyginant su Intel, kad butu priekyje ir pradetu diktuoti savo madas rinkoje. Imanoma, kad gali trumpam blykstelt su kokiu nors nauju produktu, panasiai kaip buvo su A64, bet ne daugiau, bent prie dabartines situacijos. Kad AMD butu priekyje, mazu maziausiai ko reikia, jog AMD lustu \"kepyklos\", aka Globalfoundaries, butu priekyje Intel gamyklu arba bent joms prilygtu, pagal lustiniu sistemu gamybos technologijas. Dabar vien \"kepyklos\" technologiskai atsilieka mazdaug metais nuo Intel gamyklu, tai ka galima apskritai sneketi apie pirmavima – gali tureti gera logine architektura, bet jei fizine realizacija pasenus, automatiskai dideles problemos. Ka AMD demonstruoja savo pajegumo kontekste, jau yra labai labai saunu, bet bent artimiausioje ateityje, madas tikrai diktuos Intel, o kad LGA2011 bus sekanciu metu platforma-killer\’is esu beveik isitikines, na, bet kitavertus AMD pasizymi inovatyviomis architekturomis, HT tipo sasajos, integruoti kontroleriai atejo butent is jo, busima Bulldozer architektura taip pat idomi (kitokia) + zinoma visiems taupiems sirdi glostanti AMD kainu ir produktu politika. Nevisada svarbiausia kas priekyje ir kas \"antrarusis\" 🙂

  5. zhaltees parašė:

    Metanabol,
    spanguoliuk, Intel taip pat negamina procesorių su nanotechnologijomis. Manau biški ne vietoj sąvoką panaudojai 🙂 Kas dėl pačių technologijų, tai šioj srity Intel kaip tik dažnai atsilikdavo. Pvz 64bit pirmieji paleido AMD, du branduoliai – AMD, hardware virtualizacija – AMD ir t.t.Aukštos kainos??? KPŠ?! Sulygink tų pačių kainų Intel ir AMD CPU našumus. Dar pridėk motininių kainą… O tada pagalvok ar nenusišnekėjai.

    O kas dėl pirkinio, tai nenustebčiau jei Oracle greičiau nupirktų VIA nei AMD. VIA gamyba praktiškai nulinė, vertė maža, tačiau technologijų jie turi, ir gyvuoja praktiškai tik iš jų licenzijų. Jiems, kad pakilt pirmiausiai reikia rimtų partnerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.