AMD Bulldozer pasirodys antrajame kitų metų ketvirtyje

Antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje, kompanija AMD, kaip ir gigantas Intel kitais metais žada daugybe naujovių. Viena iš jų bus naujos Bulldozer architektūros centriniai procesoriai, kurie turėtų pasirodyti kitų metų antrajame ketvirtyje.

AMD taip pat atskleidė, kad Zambezi kodiniu vardu žinomi procesoriai, kurie bus pirmieji Bulldozer architektūros produktai, pasirodys staliniams kompiuteriams ankščiau už serveriams skirtus produktus, nors iš pradžių viskas buvo planuota atvirkščiai.

AMD Zambezi bus gaminami pasiteklus 32nm technologinį procesą ir turės aštuonis branduolius su integruotu DDR3 darbinės atminties valdikliu. Tai bus išskirtinai centriniai procesoriai, nes procesoriai, kurie turės GPU branduolį, vadinami APU vardu. Mes jau rašėme apie Zacate ir Ontario kodiniu vardu žinomus gaminius, bus pristatytas dar vienas – Llano.

Serverių rinką Bulldozer architektūros produktai pasieks kiek vėliau, tai yra trečiajame kitų metų ketvirtyje. Tiek Interlagos centriniai procesoriai, kurie turės 8, 12 ar 16 branduolių, tiek ir Valencia, kurie turės 6 ar 8 branduolius, pasirodys tuo pačiu metu.


12 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Na, nezinau kaip jums, bet man jau noretusi naujo AMD Socket\’o ir naujos infrastrukturos – bent jau performance Desktop srityje – gi dabar, bus naudojamas AM3+ socket\’as ir tik 2 kanalu DDR3 architektura, jei nekreipsim demesio i palaikomos atminties tipa ir keliu I/O sasaju versijas, tai is esmes tas pats S939 palikimas. Nebutu pats laikas nuleisti zmonem kiek \"apkastruota\" serverine G34 ar busima G2012 infrastruktura, bent jau su normaliu 4 kanalu DDR3 palaikymu…

  2. SB parašė:

    Kad ir kaip būtų, beveik garantuoju, kad 2011 pas mane suksis jau high-end AMD Zambezi CPU ir HD 6950 ar 6970.

  3. Atavar parašė:

    nano: nzn ar buciau labai laimingas 4iu kanalu palaikymu. 3-6 kaulai mamkej dar-dar bet 4-8 desktope jau pernelyg brangus malonumas man rodos.

  4. Povilas parašė:

    bet kiek teko skaityt, kad bulldozer\’iai netiks i AM3 lizda, ar visgi tiks irasius naujus biosus AM3 motininems?

  5. nanoWorld parašė:

    Fiziskai Bulldozer sujungimas su AM3 tiks, bet jis jame neveiks, nes tam reikes naujos AM3+ platformos. Kitavertus AM3+ lizde, procesoriai dirbantys AM3 lizde, dirbti gales.

    Kas del Atavar pastabos – tai taip, butu brangiau, bet kitavertus, galetum sedet ir su 2 kanaliais pradziai esant reikalui – juk geriau tureti bent galimybe naudoti visus 4, nei netureti, bet matyt rinkoje sie faktoriai kitaip zaidzia ivairiom prasmem ir apsunkina realizacija.

  6. Povilas parašė:

    bet jei sujungimas tiks? viskas ten vienodai, tai galbut isleis suderintus biosus am3 motininems, manau yra tokia galimybe 🙂 ir am3 pataps am3+ nu bet gal ir klystu.

  7. nanoWorld parašė:

    Pasitaisysiu: ar tikrai Bulldozer fiziskai tiks i AM3 patvirtinanciu duomenu lyg ir nera, taciau faktas tas, kad AM3 pagrindines tikrai neveiks su Bulldozer\’iu, tad fizinis tikimas ar netikimas vistiek neturi reiksmes…

  8. Povilas parašė:

    o kodel tikrai nebutu tokios galimybes veikti am3 sockete + atnaujintuose biosuose?

  9. Deft parašė:

    Na jei veiks tai tik su 8XX chipu ir tai abejoju

  10. Povilas parašė:

    neidomu tada:) galvojau atsinaujinsiu po metu:/

  11. BC00 parašė:

    Bulldozer neveiks su AM3 del vienos paprastos priezasties – AM3 plokstese netinkama elektros tiekimo sistema, todel jokie BIOS\’ai nepades.

  12. daniukas21 parašė:

    drasiai atrodo buldozerio paveiksliukas:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.