AMD Bulldozer pasirodys CeBIT parodoje

Kalbama, jog AMD pristatys naujosios Bulldozer architektūros centrinius procesorius, prie kurių dirba pastaruosius metus, jau kovo pradžioje, CeBIT parodoje, kuri vyks Vokietijoje, Hanoveryje šių metų kovo 1-5 dienomis.

Nepaisant to, jog nėra žinoma, ar prezentacija įvyks tik AMD partneriams, daugelis tikisi, jog AMD naujuosius procesorius pademonstruos ir viešajai publikai. Tai bus pirmasis iš oficialių renginių, kuriame galime išvysti naujos architektūros AMD centrinius procesorius. Gandų lygyje užsimenama, kad parduotuvių lentynas naujieji procesoriai gali pasiekti balandžio viduryje arba gegužės pradžioje.

Galime priminti, kad AMD deda labai dideles viltis į AMD Bulldozer architektūrą. Pasak ankščiau pasirodžiusių pranešimų, pats sparčiausias aštuonių branduolių Bulldozer architektūra pagrįstas centrinis procesorius yra apie 50 procentų spartesnis už greičiausią šiuo metu AMD Phenom II X6 1100T procesorių bei pirmosios kartos Intel Core i7 950 procesorių. Tai reiškia, kad AMD gali būti pagaliau pajėgi su Intel konkuruoti visuose rinkos segmentuose.

6 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Paskutiniai sakiniai mane sudomino xD Noreciau kad I7 turetu konkurentu…

  2. nemesis parašė:

    Nežinau man tai keistai atrodo Buldozerio x8 lyginimas su Phenom II x6, dar keisčiiau su Core i7 x4. Jei imam tą patį Phenom II x6 ir priklijuojam du naujus branduolius iki x8. Jau gauname 33% spartos prieaugį multicore programose, ar tik nebus kad Buldozeris tai praktiškai phenom II x6 su dviem pridėtais branduoliais ir su pakeltais dažniais? O ta nauja architektūra praktiškai nelabai ko verta? Intelio atveju išvis gaunasi kad 2 fiziniai buldozerio branduoliai bandys įveikti vieną fizinį Core i7 su 2 loginiais branduoliais? Ar tik nebus sumoi šnipštas?

  3. nanoWorld parašė:

    Kaip bus realiai – parodys tik realus testai, todel kolkas galime tik spelioti. Is architekturines puses, Bulldozer\’is tikrai nera tas pats K10 tik su daugiau branduoliu. Si pasakyma is dalies buvo galima taikyti K10 lyginant su K8, bet ir tai tik salygiskai, nes pastarieji visgi turi tam tikru skirtumu, taciau Bulldozer\’is yra is esmes nauja architektura, panasiai kaip K8 – K7\’tos atzvilgiu.

    Dabar kas del tu branduoliu pas Bulldozer\’i – is tikro, tai cia filosofinis klausimas, ar tikrai viena Bulldozer\’io moduli galime laikyt dviem fiziniais branduoliais, nes realiai, instrukciju ikelimo ir dekodavo logika yra bendra abiems \"branduoliams\", is dalies yra bendras ir slankiojo kalblelio itaisas, tad jeigu tai ir galima vadinti dviem fiziniais branduoliais, tai ju tapatinti su Intel\’io branduoliais tikrai nereiketu – tai visiskai kitokia branduolio koncepcija. Klausimas tik vienas – kaip tai veiks realiai? Nemanau, ar yra skirtumas, kiek AMD branduoliu savo sparta atstos Intel branduoliu, esme yra ka vartotojas gaus uz kaina, o tai bus aisku tik po oficialaus isleidimo.

    Si nauja moduline struktura parodo AMD strategija artimiausiems metams – kiek imanoma didinti branduoliu skaiciu ir mazinti vieno branduolio elektros sanaudas. Jeigu nuo 32nm pereini prie 28 ar 22 – viskas ko reikia, tai tik \"pristampuoti\" daugiau moduliu. Ir tai yra savaime suprantama, nes ju prioritetine sritis yra serveriai (toks kaip K8 tikraja ta zodzio prasme buvo \"nuleistas is serveriu\" ), ir tikriausiai, is pastaruju ateina tikrai nemaza ju pajamu dalis, nors ir is mazos uzimamos rinkos dalies.

    Asmeniskai as, nemanau kad tai bus \"snipstas\", taciau is AMD noreciau daugiau nei vienos platformos, o konkreciai, tai naujos platformos entuziastu klaseje su 4 atminties kanalais ir kitais \"zaislais\", panasiai, kaip Intel tures LGA2011.

  4. newdiamond parašė:

    na bus matyt….branduoliai dar ne viskas astuonius branduolius kol koks softas naudos..dar suprantu negreitai bus…nebent pati amd dabar lygiagreciai skatina kokias geimeriu kompanijas tai daryti…

    bet kokiu atveju kazkaip ateity kai kyla branduoliu skaicius..daryti soft/app nepriklausoma nuo tech. architechture…kad nebutu kad turi quad o zaidimas tempia ant dvieju…turetu buti jau derinamasi prie to..kad geimas kol iseina jau atsiranda gelezies kitokios…

    cia tas pats kas butu ziadimas ant core 2 eina..o ant core i7 neoptimizuotas 😀

  5. dzapie parašė:

    toli grazu ne visiems softas = geimai.

  6. pushaz parašė:

    kad tik nepakonkuruotu 😀
    nu nebent su senesnes kartos,tada zinoma galima tai vadint konkurencija LOL
    kazkaip daug zodziu is amd,bet nei vieno padoresnio leakinto benchmarko,speju ne i gera visa tai 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.