AMD Bulldozer procesoriai pasirodys birželį

Niekam ne paslaptis, kad šiame ketvirtyje kompanija AMD mus ketina nustebinti su naujos kartos Bulldozer architektūra pagrįstais procesoriais, tačiau taip ir nebuvo aišku, kada jie pasirodys. Šį kartą teigiama, jog jų pasirodymas įvyks birželį.

Pranešama, jog AMD jau šių metų birželio 1 dieną vyksiančioje Computex parodoje pademonstruos naująją Sabine nešiojamųjų kompiuterių platformą, 900 serijos lustų rinkinius pagrindinėms plokštėms ir, kas be ko, Bulldozer architektūra pagrįstus procesorius.

Oficialius jų startas numatomas po maždaug savaitės, tiksliau birželio 7 dieną, kai nekantriausieji pagaliau galės įsigyti FX serijos procesorius, dar žinomus kodiniu Zambezi vardu. Kartu su šiais centriniais procesoriais oficialiai pristatytas bus ir AM3+ lizdas.

Galime priminti, kad AMD Bulldozer architektūra pagrįsti centriniai procesoriai bus pagaminti naudojant 32nm technologinį procesą, turės integruotą DDR3 atminties kontrolerį, tačiau neturės integruoto GPU, nors tokį turi konkurento Intel Sandy Bridge procesoriai.

27 Komentarai

  1. SB parašė:

    Tikiuosi, kad nebebus jokių atidėjimų ir birželį matysim, ką sugebo Bulldozeriai.

  2. nanoWorld parašė:

    Reikia tiketis, kad tas nustebinimas nebus analogiskas \"nustebinimui\", koks buvo su Phenom 1 🙂

    Siek tiek kritiskai as ziuriu i Bulldozer branduoliu skaiciavima, kuris man is dalies rinkodara trenkia. Siaip, tai jau is architekturines puses, ten labiau 1 modulis atitinka 1 branduoli, nei 2, del ko, beveik garantuoju, kad tam tikrais atvejais pasigirs riksmai \"Intelio 4 branduoliu greitesnis nei AMD astuoniu\", net neisigilinus, kiek smarkiai dabar skirsis Intel ir AMD branduolio \"koncepcija\". Na, bet pamatysim kaip ten bus…

  3. daimonass parašė:

    \"tačiau neturės integruoto GPU\"

    O cia tai gaila…
    Na bent jau tikiuosiu kad pagaliau AMD sukurs toki cpu kur gales padoriai konkuruoti su intel sb2..

  4. daniukas21 parašė:

    butu didelis amd laimejimas jei galetu konkuruoti su sb, nei ne sparta konkuruos tai kaina 🙂

  5. SB parašė:

    daimonass>Zambezi netures, Llano tures.

  6. Ghost parašė:

    Man atrodo reikėjo sakytii kad 4 branduoliai ir 8 srautai kaip daro intelis , tada automatiškai butu lyginami su intel 4 branduoliai ir jos neblogai patvarkytu uzduotise palaikancius daug srautu del papildomu skaiciavimo moduliu.
    Bulldozer benchmark?
    http://www.techpill.lt/wp-content/uploads/2011/05/20a_thumb.jpg

  7. tomaxsas parašė:

    tikėkimės pavyks jiems pakonkuruoti su Intel 🙂

  8. Zveris nr 1 parašė:

    Nesąmonė , tai kaip aš suprantu amd naudoja panašiai kaip intel ht , tipo jie varo po pusantro core , ir padvigubinti core skaičiu jiems tereikia 12% daugiau tranzu per core …… Tai jie stums 4 cores cpu kai už 8 cores 😀 , ir visi kvaili vaikai , rėks , o vau amd 8 cores , žvėris , kaip pigu…….. Su SB jie nepakonkuruos , nebent su sb mid end , nes greit bus SB-E su lga 2011 , o va čia jau kosminiai kiaušiniai.

  9. nanoWorld parašė:

    Siaip, tai ne panasiai, o visai kitaip. Ar ta struktura vadinti 4 ar 8 branduoliais – susitarimo reikalas, nes abu pasakymai teisingi, priklausomai nuo to, kokiais aspektais analizuosi mikroarchitektura, taciau didesnis branduoliu skaicius rinkodaros atzvilgiu naudingesnis, matomai del to ir bus parinktas.

  10. Zveris nr 1 parašė:

    Čia gaunas žmonių klaidinimas ir pajuoka iš savęs, kitaip tariant žioplių gaudimas…. Normalūs juoksis sakys ką AMD reik 8 cores , kad kažką padarytų prieš 4 intelio SB 😀 . Ant dėžučių prirašytą – tikras 8 cores dizainas ir pnš…. Juokas ima tik. http://www.techpowerup.com/145175/AMD-FX-Series-and-A-Series-First-Performance-Projections-Surface.html
    \"AMD FX + HD 6670 platform appears to be just about 20% faster than a platform consisting of Phenom II X6 1100T and Radeon HD 6670\"

  11. nanoWorld parašė:

    Kol nera normaliu apzvalgu (kurios vistiek bus tik po oficialaus isleidimo), i kazkieno prifantazuotus testus galima nekreipt demesio, o net jeigu tai ir butu realu, +20% nera blogai. Juoksis ne normalus, o visokie \"vaikai\", kurie nesuvokia Intel ir AMD architekturiniu skirtumu.

  12. shift parašė:

    Zveris nr 1>> O kodėl niekas nesijuokia, kad Radeon turi tris kartus daugiau shader\’ių nei Nvidia? Buldozer dizainas yra geras kompromisas, labai lankstus. Sakyčiau tie 8 branduoliai, tai kaip naujos kartos HT.

  13. Zveris nr 1 parašė:

    Nu žinau , kad buldozeris lankstus bei palaikys FMA4 su XOP- kuris keičia SSE5 , bet man viską gadina nb , kam jo reikia? Kodėl negali PCI Express kontrolerį integruoti į cpu ? Kodėl nepalaikys PCI Express 3,0 ? Kodėl pogalais jie negali naudoti \"land grid array (LGA)\" vietoj tų nesąmonių am3+ , ant serverių tai jau normaliai naudoja , o dekstopams jau š.

  14. Zveris nr 1 parašė:

    shift , 😀 tai jo , jo…. Bet matai čia CPU ne GPU , dual core GPU nėrą. Kas dėl next gen HT , tai gal , nes tranzu turi kaip 2600k ..FX-8130P . Bet tai tdp nenormalus , suprantu , kad su jų nauju turbo aina 4,1ghz.
    Bet sakyk ką nori , tikrai geriau atrodytu 4cores ir 8t , negu 8cores 8t vs 4cores 8t.

  15. nanoWorld parašė:

    Kokie moralinio pobudzio aspektai ka tau gadina – nera rodiklis. Rodiklis bus tai, kiek kainuos nauja AMD platforma ir kokia sparta uz ta kaina teiks. Tavo mineti dalykai, savaime suprantama, yra del atbulinio ir priekinio suderinamumo bei pigesnes gamybos.

  16. BC00 parašė:

    Realiai Bulldozer\’is yra lankstus ir toli pazenges (HT poziuriu) 4 branduoliu CPU, kuris AMD vadinamas 8 coru del to, jog kiekvienas modulis turi 2 nepriklausomus APU valdiklius, nors cache ir kitais valdikliais yra dalijamasi. Kalbant apie paviesintus (bet neaisku ar tikrus) testus, PCMark rezultatas (lygus su 2600K) yra labai geras, nes PCMarke 2600K apstato sesiabranduoli Core i7 990X (3.5GHz).

  17. Zveris nr 1 parašė:

    PCMark rezultatas (lygus su 2600K) yra labai geras, nes PCMarke 2600K apstato sesiabranduoli Core i7 990X (3.5GHz).
    Aha kai ten teste dalyvaują gpu , o BD neturi gpu tai kišą HD 6670 , tai jo lygus , nes 2600k integruotas gpu tai tik dėl vaizdo. Gi rašo AMD FX + HD 6670 ! Va taip su tokiais testukais ir dūrina .

  18. BC00 parašė:

    PCMarke GPU nekonfiguruoja:P

  19. nanoWorld parašė:

    Kitas dalykas, cia jau logiskai mastant, jei FX uz 1100T greitesnis ~20% su ta pacia VGA, tai savaime aisku, kad jis prilygs ar net siek tiek lenks i7 2600K neskaitant VGA. Ir apskritai, man kiek juokingai skamba tam saite sakomas teiginys \"TIK 20%\". Jei FX realiai vidutiniskai butu uz 1100T greitesnis ~20%, tai butu ypac geras rezultatas.

  20. Zveris nr 1 parašė:

    Sutinku del rezultato gerumo bet tikrai , ne del 2600k lenkimo…
    O kodel sako tik ? Nes 2600k yra mid end cpu, o intel high end http://www.techpowerup.com/145220/LGA2011-Sandy-Bridge-EP-Xeon-Processor-on-Ebay.html
    tai 2600k x2 😀 Tai pries toki ………

  21. BC00 parašė:

    Cia serveriams skirtas SB. Toks ispudis, jog sneki bet ka…

  22. Zveris nr 1 parašė:

    Tai servas taip , bet LGA 2011 kuris bus ir dekstopams , ir SB-E bus. Ir kuo puikiausei galima toki imest i dekstop motke , paturbint , ikalt gpu daug ir lost. O va amd opteron servams skirti Socket G34 , cia su dekstopais nieko bendro neturi, nepaspartinsi jo , nebus tiek pcex prikraut vaizduskem ir pns…. Tai ar tikrai betka rasineju?

  23. BC00 parašė:

    Tikrai bet ka, nes net nematai, kad tas tavo \"2600K X2\" teturi juokinga 1.6GHz dazni, kainuoja ranka ir koja ir dar turbut nezinai, jog BD bus pritaikytas ir ant servu:P kalbos baigtos, nes po to vel iki silikono nuklysi:)

  24. Ambient parašė:

    zveris nr1 ir vel tu su kosmosu kalbi, man visiskai DZIN nors ir 100 branduoliu ten buna, esme kad butu kainos ir kokybes santykis, kas mazdaug yra ir dabar.

  25. nanoWorld parašė:

    @Zveris nr 1

    Jeigu tie 20% bus realus – tai bus ne \"tik\", o \"net\", nes lyginti reikia ne su 2600K, o su senesnes kartos keiciamu procesoriumi t.y. 1100T. 20% prieaugis pakeitus architektura yra labai geras, isimtiniais atvejais buna pasiekiamas jauciamai didesnis (vidutinis). Spartos prieaugio verte nustatineti ar vertinti pagal konkurento produktu sparta yra kvaila, bent mano nuomuone.

    LGA2011 bus entuziastu ir profesionalu platforma. Si platforma nei paprastam zmogui, nei geimeriui nebus reikalinga, nes tam uzteks LGA1155 kuris ir bus \"einama\", su kuria AMD ir konkuruos, o AMD\’ui konkuruot su produktais, kuriu tiksline grupe yra labai siaura – neapsimoka. Ir apskritai, tai tas testas yra abejotino tikrumo, todel realiai nelabai matau prasmes toliau gincytis del jame rodomu rezultatu: pagyvensim – pamatysim.

    Ir siaip, tai jau nepyk, bet tokie tavo \"argumentai\", kaip \"nebus tiek pcex prikraut vaizduskem\", \"ikalt gpu daug ir lost\" skamba tiesiog kvailai. Tikrai primeni sena musu \’drauga silikona\" 🙂

  26. Zveris nr 1 parašė:

    Gerai , kad pyterio petrialio neprimenu….. Kvaili argumentai 😀 Cia nebent tu ta pc kaip serva laikai tai is tavo puses ziurint gal ir kvaili , bet jai pageimini , tai jau kitaip.
    Su LGA 2011 ir pasimatys , ka gali intel ir kas su jais gali konkuruoti high end lygije. Va palei geriausia ir galima vertinti lieviau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.