AMD dirba ties „Polaris 10“ ir „Polaris 11“ grafikos procesoriais

„AMD Radeon Technlogies Group“ vadovas, Raja Koduri, interviu metu su „VentureBeat“ atskleidė, kad kompanija savo klientams pasiūlys du naujus grafikos procesorius – „Polaris 10“ ir „Polaris 11“.

Raja Koduri interviu metu atskleidė, kad kuriami grafikos procesoriai turi ekstremaliai didelį energetinį efektyvumą. O darbas atliktas su „Polaris 10“ ir „Polaris 11“ veda į didžiausią spartos šuolį, kokį tik esame matę. Kad pasiekti tokius rezultatus buvo pertvarkytas kone visas grafikos procesoriaus dizainas.

„AMD Radeon Technlogies Group“ galva taip pat atskleidė, kad „CES 2016“ parodoje demonstruotas grafikos spartintuvas yra dar tik ankstyvo silicio pavyzdys, o per ateinančius mėnesius dar laukia didelis darbas ties įvairiomis optimizacijomis. Reikia paminėti, kad demonstracinė vaizdo plokštė buvo su GDDR5 atmintimi, o ne HBM2 ir tai bus produktas taikomas į vidutinį ar žemą spartos segmentą. AMD teigia, kad HBM2 atminties posistemė kai kuriuose segmentuose tiesiog neturi prasmės dėl didelės kainos, todėl žemesnėje kainų kategorijoje ir toliau karaliaus GDDR5 atmintis.

Manoma, kad demonstracinis „Polaris“ lustas yra panašaus dydžio kaip „Cape Verde“ grafikos procesorius debiutavęs HD 7770 vaizdo plokštėje. Kitas lustas bus daug didesnis, jis į pensiją išleis dabartinį AMD flagmaną „Fiji“.

Interviu metu buvo atskleista, kad grafikos lustai pasirodysiantys po „Polaris“ turėtų būti apie 20 % spartesni, jų veikiausiai sulauksime 2017 metais. O naujos vaizdo plokštės kodiniu pavadinimu „Polaris“ žadamos 2016 metų viduryje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.