AMD direktorių taryba atleido D. Meyerį

Antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje, kompanija AMD išleido spaudos pranešimą, kuriame teigiama, kad direktorių tarybos sprendimu iš savo pareigų buvo atleistas kompanijos vadovaujantysis pareigūnas Dirkas Meyeris.

Man, kaip ir kitiems technikos ekspertas, tai yra šokiruojanti žinia, kaip ir keletas kitų dalykų šiais naujaisiais metais. Visų pirma D. Meyeris vedė AMD į priekį ir turėjo savo planą, jam valdant kompanija žymiai sustiprino pozicijas vaizdo posistemių rinkoje ir ne tik. Visų antra, jis buvo AMD veidas, tačiau direktorių tarybai jis pasirodė nebereikalingas.

Atrodo, kad direktorių tarybai nepatiko D. Meyerio nubrėžtas ateities planas, kurį direktorių taryba įsivaizdavo visai kitaip. Žinoma, dažnas aukšto rango darbuotojo atleidimas turi daugiau niuansų ir jie neabejotinai visi nebūna papasakoti oficialiai, tačiau pačiame spaudos pranešime rašoma, kad reikia permainų. Direktorių tarybos matomas ateities planas pasirodė svarbesnis už patį D. Meyerį ir jo turimą planą.

Kalbama, kad direktorių taryba nori, jog AMD sutelktų didesnį dėmesį į mobilius įrenginius ir kitas negalingas sistemas, kuriose šiuo metu puikuojasi Intel Atom procesoriai, kuriuos Intel kišta ten, kur gali. Neužmirškime ir augančios nVidia Tegra platformos galios. D. Mayeriui neatrodė, kad tai yra svarbi rinka ir AMD panašių produktų neturi.

4 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    O tai jis ne pats išėjo?

  2. SB parašė:

    Net užsienio portalo naujienų antraštės tai jau iškart pamini: \"AMD board ousts Dirk Meyer, will seek new CEO\"

  3. pushaz parašė:

    Idomus dalykai is tikro dedas..Kodel atleido ir dar po Intelu NV susitarimo iskart..
    Cia daug kam turejo but shokas.Ir tikros atleidimo priezasties abejoju ar kas pasakys,visgi konfidenciali info,lieka tik speliot.Su juo sakyciau visai neblogai amd ejosi.Yra toks pasakymas: kas nesuluze-netaisyk,tikekimes neatsisuks pries pacius amd sitas dalykas,nes butu liudnos dienos.

  4. Blexas parašė:

    To pasekoje ir akciju kaina krito -8.5%

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.