AMD „Excavator“ branduolys bus daug efektyvesnis

 AMD pasidalino informacija apie gan greitai pasirodysiančią „Excavator“ architektūrą, kurią pirma pamatysime „Carrizo“ APU procesoriuose. Kompanija žada, kad tai bus didelis šuolis į priekį, ypač energetinio efektyvumo srityje.

AMD sugebėjo sutankinti komponentus ir dabar modulis, taip jie vis dar su mumis, bus apie 23% mažesnis lyginant su „Steamroller“ gaminant lustus pasitelkiant tą pačią 28nm litografiją. Modulyje kaip ir seniau „gyvens“ du x86-64 procesoriaus branduoliai, kurie dalinsis resursais.

Dėka panaudotų naujausių technologijų elektros nuotėkis bus sumažintas 18%, kas įgalins 10% didesnį dažnį sunaudojant tiek pat elektros energijos. Naujas prisitaikantis įtampos keitimo mechanizmas sumažins energijos sąnaudas dar 19%, o tame pačiame kristale esančio grafikos spartintuvo 10%. AMD teigia, kad įdiegs mažos energijos fazes, kurios leis lustui būnant ramybės būsenoje naudoti tik 1.5W, o dirbant neviršyti 10W, todėl lustus bus galima naudoti planšetėse ir ypač plonuose nešiojamuose kompiuteriuose.

Grafikos procesorius irgi gaus menkus patobulinimus. Bus naudojama GCN 1.3 architektūra, kuri žinoma palaikys tiek „Mantle“ tiek „DirectX 12“. Nebus užmirštas ir H.256 aparatinis spartinimas. Iš viso integruotas grafikos spartintuvas turės 512 GCN procesorių, kurie bus suskirstyti į 8 blokus.

Gaila, bet AMD žada tik kuklų 5% spartos padidėjimą per vieną taktą lyginant „Excavator“ su „Steamroller“. Energetinis efektyvumas žadamas kur kas geresnis, galime tikėtis 40% mažesnių elektros sąnaudų, o lustas bus net 23% mažesnis. AMD žada, kad lustai naudojami nešiojamuose kompiuteriuose turėtų pasiūlyti nemenką šuolį baterijos naudojime, šnekama apie dvigubo skaitmens zoną.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.