AMD „Fiji“ OpenCL testai

Taip, tai dar viena naujiena susijusi su AMD „Fiji“. Pagaliau gavome pirmuosius „Fiji“ testus, kurie atrodo yra realūs, o ne sufabrikuoti ir nors OpenCL nėra tas API, kuris akivaizdžiai nusako spartą žaidimuose, bet spartos kontūrus visgi galime įžvelgti. Šių testų dėka taip pat sužinojome, kad „Fiji“ turi 64 vykdomuosius blokus (Compute Units) ir jei GCN architektūra nepakito, kiekviename bloką turėtų būti patalpinti 64 procesoriai, dėl to visas lustas turės prognozuotus 4096 GCN tipo procesorius.

AMD flagmanas keliuose testuose laimi prieš GTX Titan X, bet kituose atsilieka. Tad labiausiai tikėtinas scenarijus, kad ir realybėje priklausomai nuo žaidimo pirmaus tai AMD tai „Nvidia“ flagmanas. Kaip minėjome OpenCL nenusako spartos žaidimuose, o tik gali pasufleruoti kokios galios galime tikėtis iš „Fiji“.

7 Komentarai

  1. daimonass parašė:

    Nu va, jau kažkas aiškiau..

  2. Maariux parašė:

    Panašu, kad iš tikrųjų Fury neturės pakankamai smarvės aplenkti Titan’a bent jau daugumoje testų. Gaila ir apmaudu, kad 2m ant tuščiai praleisti ir dabar jau teks vytis kitiems metams numatytą nVidia pascali su HBM2.

  3. CactusDude123 parašė:

    Nu va, prisizaide AMD. Vienintelis variantas parduot toki produkta tai nebent mest nVidia purva i akis ir uzdet kaina ant ~600$

  4. Katonas parašė:

    Kažin ar jie gali dėti 600 kainą, HBM tikriausiai gan brangi atmintis, aušinimas įmantrus ir brangus, grafikos procesorius irgi turėtų gan brangiai kainuoti, nes labai didelis. Čia tik mano spekuliacijos, bet gal sugalvos ant nulio pardavinėti, kad tik rinkos dalį atgauti.

  5. TavoMama parašė:

    Tik nepamiršk kelintus metus tą patį tech. procesą tarkuoja, gal ta silicio kaina salyginai nebe tokia ir didelė.

  6. Katonas parašė:

    Tai tikriausiai, kad ne taip brangu kaip seniau, bet vis tiek didesnis lustas yra brangiau. Bet kokiu atveju mums lieka tik laukti.

  7. CactusDude123 parašė:

    Labai idomu, kas tas Nvidia Ashley is 1-ojo paveikslelio!?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.