AMD Fusion APU pasirodys dar šiais metais

Nepaisant to fakto, kad hibridiniai AMD Fusion APU procesoriai rinką turėjo pasiekti ne ankščiau 2011 metų, AMD oficialiai paskelbė, kad atkėlė jų pasirodymą ir tiki, kad jų masinę gamybą pradės dar iki besibaigiant šiems metams.

Pirmieji AMD Fusion APU procesoriai bus žinomi Ontario kodiniu vardu. Kaip teigė AMD vadovas Dirkas Meyeris, jų gamyba planuojama ketvirtajam šių metų ketvirčiui. Procesoriais bus pagrįsti 40 nm technologiniu procesu ir gaminami TSMC gamyklose.

Iš pradžių AMD ketino Ontario diegti į internetinius nešiojamuosius ir galingus planšetus, tačiau kol kas atsisakė šios minties. Kompanija sako, kad tai ji žada padaryti kiek vėliau ir pasiūlyti žymiai didesnę spartą, nei ją šiuo metu siūlo Intel Atom centriniai procesoriai. AMD Fusion APU energijos suvartojimo rodikliai taip pat nėra dideli ir siekia vos 25W.

Galime priminti, kad AMD Ontario procesoriai pasižymės dvejais branduoliais ir integruotu AMD HD 5000 serijos vaizdo posistemiu, kuris pilnai palaikys DirectX 11. Pirmieji kompiuteriai su šiais procesoriais pasirodys 2011 pradžioje, o patys procesoriai kiek ankščiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.