AMD „Hawaii“ persikels į 300-ąją seriją

Videocardz.com teigia, kad AMD „Hawaii“ grafikos procesorius talpinamas į R9 290(X) savo gyvenimą tęs ir atnaujintoje 300-joje vaizdo plokščių serijoje. Kol kas nėra aiškus tikslus būsimų vaizdo spartintuvų vardinimas, žinoma tik, kad tai bus 300-osios serijos atstovas.

Su pervadintu „Hawaii“ didelių naujovių nesulauksime. AMD nusprendė kiek padidinti grafikos procesoriaus ir atminties dažnius. „Hawaii XT“ versija gaus 1050 MHz dažnį, o Pro – 1010 MHz. Atminties dažnis bus vienodas ir sieks 1.5 GHz. Pagal dabartinius gandus, AMD pasiūlys modelius tik su 8 GB atminties, bet neatmetama galimybė vėliau sulaukti ir 4 GB versijų. Pasak Videocardz šie dažniai nėra silicio riba, o TDP reitingo linija, kurios nenorėta peržengti. AMD tikisi, kad dėka padidintų dažnių šios dvi „Hawaii“ versijos galės rimčiau pasipriešinti GTX 970/980 grafikos spartintuvams. Tuo tarpu „Fiji“ lustų varomos vaizdo plokštės kovos prieš GTX Titan X ir GTX 980 Ti

Kitas vardo pakeitimas tikriausiai palies „Tonga“ lustą. Nors naujasis pavadinimas nėra oficialus, manoma, kad „Tonga“ bus priskirtas R9 380(X) vardinimas. Šį kartą turėtume išvysti pilną „Tonga“ lustą, kuris  gaus 970 MHz grafikos procesoriaus dažnį, bei 1425 MHz veikiančią 2/4 GB atmintį.

Pervadinimai palies ir žemesnį spartos segmentą, ten rūbus pakeis: „Pitcairn“, „Bonaire“, „Oland“ ir „Caicos“ grafikos procesoriai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.