AMD HDx700 seriją perkels į kitą lygmenį?

Jei nutekėję skaičiai, kuriuose šmėžuoja Radeon HD 6800 serija, yra tikri, artėjantys naujos kartos AMD posistemiai bus neįveikiami, tačiau tai nėra viskas. Pranešama, kad AMD nori HD 6700 seriją perkelti į kitą lygmenį.

Kaip žinia, dabartinė AMD Radeon HD 5700 serija, kuri priskiriama vidutinei klasei, turi 128 bitų magistralės plotį, tačiau su šeštąja šeima tai gali pasikeisti. Įvairiuose pranešimuose rašoma, kad AMD nusprendė naujajai vidutinei klasei iš šeštosios šeimos suteikti ne įprastą 128 bitų magistralę, tačiau ją padidinti iki net 256 bitų.

Kodėl tai daroma? AMD nori pabėgti bemaž visur. Kompanija ne tik ketina dar šiais metais visiškai užvaldyti aukštos klasės vaizdo posistemių rinką, tačiau ir vidutinę klasė. Lustų gigantas taip pat panoro įtaisyti kuo galingesnį grafinį branduolį į artėjančius AMD Llano keturių branduolių procesorius, tad jokios nuostabos, kad nori didesnės atskirties tarp hibridinių procesorių su grafiniu posistemiu ir įprastų diskretinių vaizdo plokščių.

AnandTech paskelbtas straipsnis apie artėjančius Intel Sandy Bridge procesorius mums leido susimąstyti. Ten esantis grafinis branduolys rodo tokią pačią spartą, kokią šiuo metu demonstruoja AMD Radeon HD 5450 vaizdo plokštė, tad AMD Llano turi pasirodyti geriau, ką mums ir žada kompanija su spartesniu grafiniu branduoliu, nei toks yra Radeon HD 5450.

5 Komentarai

  1. Queelis parašė:

    Jei teisingai atsimenu, rodos esu skaitęs, kad Llano grafinis branduolys bus panašus į Radeon HD 5500 seriją, todėl turėtų būti gerokai spartesnis už 5450.

  2. SB parašė:

    Queelis>Esu rašęs apie tai ir pamenu HD 5600 seriją.

  3. Povilas parašė:

    Na jo AMD reiktu pasistiebt vidutinei klasei, nes dabar nieko doro nera, o dar iseis GTS 450 visa susnis variantu.. ir siaip matosi kad su kiekvienu nauju lustu nvidia tobuleja i geraja puse, kaip kad yra su GF104, na o dar laukia GF106, GF108 berods. na idomi kova laukia rudeni tarp mid klasiu, nes jau dabar suprantame kad 56X0 ar 57X0 niekaip neiveiks dabartiniu GTS 450, o ir kainos zadamos mazos apie, 100-140 USD.

    PS: SB: kada rasysi ir intel, nvidia naujienas?:))) nes jau ant tiek isikliopines AMD 😀 kad nieko daugiau nematai, mes norim visokiu naujienu!!!

  4. SB parašė:

    Povilas>Net nezinau, ka nori tuo pasakyti. Visai nesenos naujienos apie Core i7-950 kainą, krūva naujų nVidia plokščių, Intel Sandy Bridge.

  5. zhaltees parašė:

    Jo Povilai, nVidia juda į gerąją pusę… Konkurentus HD5700 serijai pristatė praėjus beveik metams nuo jų pasirodymo, kai nau ne už kalnų nauja serija. Kad GTS 450 šiam momentui geriausias variantas nesiginčyju, bet greičiausiai jis tokiu bus vos kokius 3-4 mėnesius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.