AMD į kovą stos su trimis X6 procesoriais

Po kiek daugiau nei mėnesio nuo šios akimirkos AMD pristatys pirmuosius savo staliniams kompiuteriams skirtus šešių branduolių Phenom II X6 procesorius. Dabar paaiškėjo, kad į kovą AMD stos su trimis X6 šeimos procesoriais.

Pranešama, kad kodiniu vardu Thuban žinomi centriniai pasirodys po Phenom II X6 1035T, 1055T ir 1075T vardais. Artėjantys AMD galiūnai turės 9MB trečiojo lygmens spartinančiosios atminties, integruotą DDR3 atminties kontrolerį ir bus pagaminti 45nm technologiniu procesu. Iki šiol mes nežinojome apie jų dažnius, bet technikos entuziastai atskleidė paslapties šydą.

Silpniausias šeimos narys Phenom II X6 1035T turės 2,6GHz taktinį dažnį, tuo tarpu X6 1055T – 2,8GHz. Našiausias Phenom II X6 1075T gali būti, jog priklausys Black Edition serijai ir dirbs 3,0GHz dažniu, kas yra apie 0,33GHz mažiau, nei sparčiausio rinkoje Intel Core i7 980X EE taktinis dažnis. Tiesa, nesitikėkite, kad artėjantys AMD procesoriais mes iššūkį šiam gigantui. Bet kokiu atveju, galime tikėtis, kad į kaulus šie procesoriai įkrės kai kuriems Core i5 ir Core i7 procesoriams.

Deja, tačiau kol kas mes nieko nežinome apie kainas, o šios, be abejos, nulems daug ką. Visgi tradiciškai AMD veikiausiai jų neužkels labai aukštai, kas turėtų neabejotinai padidinti konkurenciją būtent tame rinkos segmente, kuriame įsikurs naujieji procesoriai.

30 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Taip supratau, kad ddr2 nepalaikys?

  2. Longhorn parašė:

    is aprasymo tajp iseina jop :D. vat jum ir rinkti pc su am2+ pagrindinem 😀

  3. alonzo2 parašė:

    Va ir isdure amd visus, kas paeme am2+ mb, o as galvojau nebrangiai upgrade pasidarysiu ant X6, pasirodo nelabai, reikia mb am3 ir ddr3 ram… Neidomu… 😀

  4. pcnewslt parašė:

    laukiu šių procesorių. bus manau ir kaina gana patraukli, o vėliau dar atpigs tai bus pasaka tokį pasiimt 🙂

  5. artasas parašė:

    Paskatiins visus upgradint savo kompus naujam lygiui 😀 (DDR3 & AM3)

  6. Deft parašė:

    Isdure sako 😀 😀 is medzio jei iskrites esi tai ir isdure, jau puse metu gieda, kad tik am3 palaikys 😀

  7. Creative64x2 parašė:

    Negali būt kad tik DDR3. Palaikys DDR2 ir DDR3, bet kaži ar visom MB bus AM2+ BIOS atnaujinimai

  8. alonzo2 parašė:

    Deft taip pirma kart girdžiu, o tu iškart ir purški, atsipalaiduok 😀

  9. Creative64x2 parašė:

    Nu jo. Pasidomėjus tai tik AM3 lizdui 🙁
    Be to nesidžiaukit per daug ir AM3 turėtojai, nes nevisų modelių BIOS atnaujinimus išleis(tik 790 serijos ir tai tik kurių gamintojai teigsis). Tad prasktiškai čia nauja platforma, kuri gyvuos tiek pat trumpai ir nereikšmingai kaip S939

  10. Deft parašė:

    Nu tai gerai, jei negirdejai, tada kam reikia sakyt apgavo, reikejo dometis o ne sitiket kad nauji cpu ant 3m senumo socketo vaziuos, taves tik intel neapgauna su socketu keitimais kaip kojnem 🙂

    Creative, tai isvis planavo ant G34 socketo paleist juos dar pagirtina kad nepadare kaip intel, nors am3 sueina.

  11. alonzo2 parašė:

    Aisku labai liudna, galejo nbl uzdirbt, kurie pastoviai ugrade darosi, nes nauju nuo nulio nlb kas perka su amd cpu, ir tai tik kuriu biudzetas labai nedidelis…

  12. Esthreel parašė:

    Pasmane MSI K9A2 Platinum su 790FX, MSI raso kad bios update palaiko AM3 pas mane, tai ka man visvien jis neveiks? (DDR2 1066 pas mane)

  13. alonzo2 parašė:

    Deja neveiks…

  14. pcnewslt parašė:

    su tavo motina tikrai manau kils problemu, nes AM3 lizda kad ir laiko tavo atmintis skirtingo tipo negu palaiko procas 🙂

  15. nanoWorld parašė:

    Koks skirtumas palaiko/nepalaiko, apgavo/neapgavo – CPU upgrade\’as yra pats tupiausias upgrade\’as kompiuteryje, na nebent atmesim ta varianta, jog visi kiti komponentai buvo supirkti high end\’ai, o CPU koks nors sempron\’as – kas yra dar tupiau uz CPU upgrade\’a 🙂

    Zinoma tai tik mano nuomuone, taciau as nesuprantu zmoniu, kurie upgrade\’ina CPU: beveik visais atvejais tai yra neefektyvu, brangu ir dar lieka senas CPU kurio niekas nepirks – tad as tikrai cia su AM3 nematau problemos.

  16. pushaz parašė:

    Ha,konkreciai cia isdure amd savo \"lojalius\" klientus 😀 😀
    Taip,Intel keicia socketus – kiek laiko pvz gyveno/gyvena 775? Kiek per ta laika amd pakeite socketu?Jo,kam kalbet apie socketu keitima,kam tylet 😀
    Nu dabar bent amd matomai gali sau leisti pakeist i \"nauja\" AM3 – Intelis juk numete ismaldos 😀

    nanoWorld – visiskai sutinku – jei tai nera keliu kartu skirtumas tarp CPU,performanco skirtumo ryskaus realiai nebus kazkokio

  17. SoTOP parašė:

    Vel pesates 🙂 Kol tu X6 procesoriu realiai prireiks tai dar ne vienas socketas atsiras 🙂

  18. Fostil parašė:

    nanoWorld dar labiau nusisneket negalejai??? Pries kelis metus senuka amd athlon64 +3200(savo laiku buvo geras cpu) pakeiciau i athlon64 x2 +4200, truputis oc ir iki siol laimingai gyvenu su savo cpu. Sakai nieks neperka senu cpu? Nueik i skelbiu.lt ir pazek kokia situacija.

  19. Atavar parašė:

    Oooo…Pushaz 🙂 kaip gi be jo \"nuomones\". istikimasis Intel+nvidia fanbojus vel i trasa. Beje, tau jau gal alga pradejo moket ju atstovybes ? Vistik vienas is keliu akliausiu kur nors matytu gyneju….

  20. Deft parašė:

    Juokdarys, o ne gynejas 😀

  21. Elwen parašė:

    be klauno komentaru net naujienu skaityt neidomu.

  22. nanoWorld parašė:

    >>Fostil

    Nuejau i skelbiu.lt – tik vienas iesko procesoriaus (ir tik butent intel quad\’o) 😀 (tad matyt pats nusisnekejai)

    Kai kurie laimingai gyvena ir su 4 pentiumu – tai ne rodiklis.

    As rasiau beviek visada. Tai reiskia, jog reikia atsivelgt i konkrecias aplinkybes. Dazniausiai, vietoj to, kad pakeitus CPU, pinigus investuoti i daugiau atminties, spartesne vaizdo plokste ar greitesni(talpesni) disku posistemi galima pasiekti daug geresni nasuma, bet viskas priklauso nuo konkrecios situacijos.

    Kalbant apie tavo atveji – ir kas is to? Dabar abu pasene – tad jokio skirtumo. Kai keitei (speju), buvo tik atsirade X2 ir apskritai dual core, del ko daugumo softo vistiek geriau sukosi ant ausktesnio daznio single core, o kai atsirado geresnis palaikymas, tas 4200 jau buvo pasenes. Jeigu tu tiksliai zinojai kam tau reikia dvieju branduoliu (kazkokiai konkreciai \"sunkiai\" programai, kuri ta palaike), ir kad tai tikrai pagerins nasuma – tik tuo atveju buvo galima pasiekti kazkokios racionalios naudos.

    Jei jau pats esi toks \"nenusisnekantis\" tai tada argumentuok man tokia viena is tipiniu situaciju : Tarkime, esu eilinis vartotojas, besodominantis IT. Kompiuteris dauguma laiko sukasi zaidimuose ir ofise, universiteto reikmems. Dabar turiu \"eilini\" varianta Athlon X4 620 + 5850, koks tolkas man ji keisti i Phenom II X6 1035T 2,6GHz paliekant visa kita ta pati?

  23. zhaltees parašė:

    Viskas čia normaliai. Daugelį AM3 procų palaiko net ir kai kurios senos AM2 (ne AM2+) motininės, kurių gamintojai nepatingėjo atnaujinti BIOS\’ų. Bet realiai, čia juk hiendas. Negi kiši tokį į motininę su nusenusiu čipsetu? 🙂

  24. Fostil parašė:

    Reikejo geriau patylet, i fanboy karus beprasmiska kistis…

    Na na nereikia, kad niekas neperka cpu. Pries 2m ta savo cpu per 3h pardaviau klp, dabartini x2 irgi parduociau ir dar greiciau, nes zinau kam reikia.

    O tu man pasakyk kokio bb as turejau i pc kist papildomus 500lt (mb+ram), kai x2 pilnai isnaudojamas siuo metu yra ir vis dar geimuose puikiai sukasi, iskyrus nevykusius portus kaip SW. Kitkam irgi puikiai uztenka man to cpu kolkas, bet jei leistu galimybes keisciau vel cpu ir vga i naujas.

    PC perkami yra ne 1,2,3 metam, o 5 ir daugiau. Tad po tu 5m tas tavo x4 620 jau bus atgyvenes savo ir tokie cpu kaip x6 bus pats tas. Ne visu tetukai milijonieriai ir patys turi uzsidirbt pc, tai pasakyk kur logiskiau pirkt visa nauja pc, ar investuoti tik i naujas cpu, vga kartas? Siuo metu gal ir nieks nepuls pirkt tu cpu uz 1000$, bet po 5m kai truks spartos jie jau ne kazin ka bekainuos, butent kaip ir sakei eiliniam zmogeliui kas tiek ir terupi. O naujoves palikim gal entuziastam…

  25. BC00 parašė:

    Galetu musu SB ir daugiau pasidomet, pries darydamas paste-copy nuo saltinio. Thuban\’ai bus suderinami su AM2+ ir DDR2, prasau:
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3302&ver=#anchor_os

  26. nanoWorld parašė:

    >>Fostil

    Kiek kisti ir kur kisti – cia jau tavo (ir kiekvieno kito) reikalas. Apie tavo atveji savo nuomuone jau parasiau.

    Po 5m tiek X4 620 tiek X6 1035T bus tiek pasene, kad nebus jokio skirtumo, kaip ir dabar nera skirtumo tarp 2005m A64 3000+ ir A64 X2 3800+ – abu jie leti siandienines irangos kontekste abu – \"antikvarai\".

    Kompiuteris perkamas cia ir dabar, ir naudoti dabar, o ne naudoti po metu ar kitu, kuomet atsiras greitesnis CPU. Kompiuterio nasuma lemia komponentu visuma, suderinta konkreciai taikymo sriciai. Vienintelio CPU pakeitimas racionaliai naudingas retais ir specifiniais atvejais – tai mano nuomuone ir as jos nekeiciu.

    Sita \"problema\" del galimai netinkancio lizdo ar MB palaikymo man primena \"problema\" del Windows Vista/7 \"didelio RAM poreikio\" – visi nori, kad 5m grabai temtu viska ir tiktu viskam.

    >>tai pasakyk kur logiskiau pirkt visa nauja pc, ar investuoti tik i naujas cpu, vga kartas

    Noriu pasakyti, kad butent vieno CPU pakeitimas retai kada naudingas. Keisti cpu IR vga jau visai kitas atvejis, o ar tai apsimoka, priklauso vel nuo konkretaus atvejo. Jeigu prie tokio keitimo reikes dar ir naujo maitblokio, dar ir daugiau atminties (kas dazniausiai buna) – tai jau beveik ir naujas kompas, tad nepaprasciau parduot senaji PC \"ciela\" ir rinktis nauja…

    Ir pabaigai – pasinaudosiu tavo patarimu ir dabar patylesiu – jau pasakiau viska, ka norejau sia tema.

  27. Atavar parašė:

    nanoWorld: kaip ir sakei – kiekviena situacija individuali. ir CPU keitimas tikrai nera paskutineje vietoje.
    Tarkim pas mane dabar CPU upgreidas stovi 1mas eileje. Bet dar pastoves toj eilej manau apie pusmeti. MB am2+,Phen x4 9950BE OC3100, 4GB ram 1066, ATI 4870… butent CPU pakeitimas man apsimokes labiausiai santykyje kaina/padidejes nasumas. Ir nereiks man jokiu x6… puikiausiai sueis PhenII x4 6xx

  28. zhaltees parašė:

    [c]pushaz
    2010-03-17 23:19:14
    Ha,konkreciai cia isdure amd savo \"lojalius\" klientus [whahaha] [whahaha]
    Taip,Intel keicia socketus – kiek laiko pvz gyveno/gyvena 775? Kiek per ta laika amd pakeite socketu?Jo,kam kalbet apie socketu keitima,kam tylet [whahaha]
    Nu dabar bent amd matomai gali sau leisti pakeist i \"nauja\" AM3 – Intelis juk numete ismaldos [whahaha]

    nanoWorld – visiskai sutinku – jei tai nera keliu kartu skirtumas tarp CPU,performanco skirtumo ryskaus realiai nebus kazkokio[/c]

    Mano senutis pigus Asrockas su AM2 socketu ir RS690 chipsetu be problemų palaiko AM3 Phenomus. Taigi jis atlaikė jau dvi kartas. Tuo tarpu tie kas ėmė Intelio mamas su pvz labai populiariu 915 chipsetu patyrė pravalą – CoreDuo palaikė tik CPU nuo 945 chipseto. Taip, kad Intelio motininė ilgai ištvėrė nekeisdama skylučių skaičiaus sockete, tačiau CPU atnaujinimo galimybės nebuvo neribotos.

    Tiesa pasakius AMD netgi geriau padarė. Nauji socketai leido išnaudoti naujas technologijas ir atskirti kartas, tačiau tuo pačiu nenurašė ir senų motininių vartotojų.

  29. Povilas parašė:

    idomu ar 1035T ir 1055T bus spartesni uz i5 750 🙂

  30. alonzo2 parašė:

    Tai reiksia gal ir palaikys ddr2! Saunu! 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.