AMD ir „Aviary“ kuria APU optimizuotą nuotraukų redagavimo įrankį „Windows 8″ terpei

AMD vakar pranešė pradedanti tamprų bendradarbiavimą su kompanija „Aviary", siekiant optimizuoti pastarosios įmonės populiarųjį nuotraukų redagavimo įrankį, kuris taptų pritaikytu „Windows 8" operacinę sistemą turinties ir AMD APU procesorius naudojantiems staliniams kompiuteriams bei planšetėms.

Pranešama, kad „Aviary" optimizavo programinės įrankos kūrimo paketą (angl. SDK) „Windows 8" operacinei sistemai, bandant gauti naudos iš unikalios AMD APU architektūros. „Aviary" taip pat suskubo „Windows Store" prekybvietėje išleisti pirmąjį „Windows 8" įskiepį, norėdami atskleisti SDK savybes ir funkcionalumą.

Naujasis SDK programinės įrangos kūrėjams siūlo nuotraukų redagavimo efektus ir filtrus bei paprastą redaktoriaus patalpinimą į aplikacijas. Visa tai atliekama pasitelkiant heterogeninę C++ AMP programavimo kalbą, o skaičiavimai bus atliekami ne centrinio procesoriaus branduoliuose, o integruotame grafiniame luste. AMD ir „Aviary" paskaičiavimais tai turėtų paspartinti procesą nei daug, nei mažai – apie 11 kartų. Lyginant su kitais neįvardintais procesoriais, filtrų ir efektų apdorojimas vyksta net 16 kartų sparčiau.

„„Aviary" pamažu tampa standartu mobiliose ir internetinėse zonose, kuriose iki dabar buvo suredaguota daugiau nei 3 milijardai nuotraukų" , – atskleidė AMD heterogeninių skaičiavimų specialistas Manju Hedge. Naujasis SDK turėtų atnešti naujų nuotraukų redagavimo galimybių ne tik milijonams naujų vartotojų, bet ir 35 milijonams nuolatinių – mėnesinių naudotojų, kurie išsibarstę po 3500 įmonės partnerius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.