AMD išleido HD 5570 vaizdo posistemį

AMD jau gerokai įsibėgėjo su savo penktąja vaizdo plokščių serija ir pristatė jau aštuntą serijoje vaizdo plokštę, kuri palaiko DirectX 11 API. Šiandien pranešta, kad oficialiai prekyboje pasirodo AMD Radeon HD 5570 vaizdo posistemis varomas 40nm Redwood lustu.

Naujoji biudžetinės klasės vaizdo plokštė turi 400 „srovių“ procesorių ir 20 tekstūros vienetų, tad tai labai panašu į tai, ką jau matėme HD 5670 posistemyje. Nepaisant to, produktas naudoja standartinę biudžetinės klasės produktams skirtą darbinę atmintį – GDDR3, kurios pralaida siekia 128 bitus. Vaizdo plokštės dažniai, tuo tarpu, yra 650MHz branduolio ir 900MHz darbinės atminties.

„AMD pripažįsta, kad ypač maži ir ne ypač galingi kompiuteriai tampa vis populiaresni ir žemos klasės vaizdo plokščių pasiūla jiems iki šiol buvo ribota.“, – sakė Matas Skyneris, AMD grafinio padalinio viceprezidentas ir vyriausiasis vadybininkas. „Vartotojai, perkantys mažus stalinius kompiuterius pramogoms, ieško galimybės padidinti jų spartą, kad pažaistų žaidimus, pažiūrėtų didelės raiškos video medžiagą ar produktyviai pasinaudotų naujausiomis aplikacijomis. ATI Radeon HD 5570 visai tai suteikia už kainą, kuri negriauna banko.“

Šiuo metu už Atlanto standartinę AMD Radeon HD 5570 vaizdo plokštę galima įsigyti vos už 80 JAV dolerių. Bemaž visi AMD partneriai jas jau ir pristatė, įskaitant MSI, PowerColor, Sapphire ir kitus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.