AMD išleidžia keletą naujų procesorių

AMD pristato tris naujus procesorius, du iš jų su integruota grafikos posisteme, o vienas be jos. AMD ta pačia proga pranešė, kad nuo dabar su procesoriais bus komplektuojamas pagerintas aušintuvas, kuris pasiūlys daug geresnes akustines savybes bei efektyvesnį aušinimą.

Du nauji procesoriai su integruota grafika pristatomi kaip „Kaveri“ atnaujinimas, dar žinomas kaip „Godavari“. Jų dažniai kiek išaugo, bet buvo sumažintas TDP reitingas, kas yra labai sveikintina. Spartesnis „A10-7860K“ turi du „Steamroller“ modulius su keturiais branduoliais, grafikos posistemė turi 512 stream procesorius veikiančius 754 MHz, o AMD tai vadina 8 grafikos procesoriais branduoliais. Procesorius  veikia 3.6 -4.0 GHz dažniais ir palaiko DDR3 2133 MHz atmintį. Jo rekomenduojama kaina yra 118 JAV doleriai. Kur kas silpnesnis yra „A6-7470K“ procesorius, kuris turi tik du branduolius ir 256 stream procesorius. Procesoriaus bazinis dažnis yra 3.7 GHz, o Turbo režime gali pakilti ik 4.0 GHz. Procesoriaus TDP reitingas – 65 W. AMD kol kas neatskleidė šio procesoriaus kainos.

Trečias procesorius neturi integruotos grafikos posistemės, o jo pavadinimas – „Athlon X4 845“. Šis procesorius kiek skiriasi nuo kitų, nes yra pagamintas pasitelkiant „Excavator“ architektūrą. Tiesa ji didelio spartos prieaugio neturėtų pasiūlyti, nes daugiau orientuota į energetinį efektyvumą. „Athlon X4 845“ turės keturis branduolius veikiančius 3.5 – 3.8 GHz dažnių diapazone, o TDP reitingas sieks 65 W. Procesorius taip pat neteko pusės PCI Express 3.0 linijų, jam paliktos tik aštuonios vietoj šešiolikos. Kaip ir galima tikėtis „Athlon X4 845“ nebus brangus, jo kaina suksis apie 70 JAV dolerius.

Kita gera žinia, kad AMD pradės komplektuoti pagerintą aušintuvą ne tik su naujais procesoriais bet ir su senaisiais. „Wraith“ aušinimo sprendimas turi kur kas geresnes akustines savybes, tuo pačiu gerai išsklaidydamas karštį nuo procesorių. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.