AMD išleidžia „Radeon R9 Fury X“

AMD pagaliau išleidžia savo naują flagmaną – „Radeon R9 Fury X“. Šios vaizdo plokštės laukėme tikrai ilgai, o viso šio proceso metu gavome įspūdingą dozę gandų, kurių vieni buvo gan tikslūs, kiti stipriai prasilenkė su realybe.

AMD „Fury“ serijos vaizdo plokštes anonsavo „E3 2015“ parodos metu, tada pirmą kartą sužinojome tikslias „Radeon R9 Fury X“ specifikacijas. Naujas AMD flagmanas yra tarsi sulipdytas iš dviejų „Tonga“ lustų, todėl turi 4096 Stream procesorius, kurie veiks 1050 MHz dažniu. Grafikos procesorius sudarytas iš 256 TMUs, 64 ROPs bei turi 4096 bit atminties kontrolerį. Šalia grafikos procesoriaus rasime 4 GB HBM tipo atminties, kurios efektyvus dažnis yra 1000 MHz, o atminties posistemės duomenų pralaidumas siekia net 512 GB/s.

Vaizdo plokštė gavo vandens aušinimo sistemą, kuri geba išsklaidyti iki 500 W karščio. AMD mano, kad šis aušinimo sprendimas puikiai tinka „Fiji“ lustui todėl partneriai negalės pasiūlyti modifikuotų grafikos adapterių, tad visos Fury X bus identiškos. Reikia paminėti, kad „Radeon R9 Fury X“ turi 275 W TDP reitingą. Pagal išankstines prognozes naudojant standartinę įtampą Fury X spartinsis iki 1150-1200 MHz, bet norint tai patvirtinti teks palaukti apžvalgų.

Svajojantys įsigyti šį galiūną turės nemenkai pakrapštyti piniginę, rekomenduojama „Radeon R9 Fury X“ kaina yra 649 USD, o Europoje už ją tikriausiai teks pakloti daugiau nei 700 €.

AMD taip pat išleido priekinės plokštelės 3D spausdintuvams skirto ruošinio maketą, tad turintys tokį įrenginį galės suasmeninti savo Fury X vaizdo plokštę.

Apžvalgos: (bus papildyta)

29 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Jeigu kas pamatysite kokią įdomesnę apžvalgą nesidrovėkite pasidalinkite.

  2. alonzo2 parašė:

    Iki 980Ti truputi nedatempe Fury 🙂

  3. kraniaal parašė:

    Tai, kad su draiveriais problemos pas daugelį… Ankstoka dar. Bet faktas, kad tai nebus nVidia destroyeris, kaip daug kas šūkavo.

  4. Katonas parašė:

    Šiek tiek nuvylė, gal su driveriais naujesniais ką nors geresnio sukrapštys.

  5. Jordan parašė:

    Driveriai dar patobul;es ir seip daug kur ikabina ir GTX Titan X 1440p ar 4k rezoliucijoje, kas perka sita vga greiciausiai jau seniai pamirse 1080p, pats asmeniskai jau 2 metus 1440p naudoju.

  6. Katonas parašė:

    Tai taip, reikia žiūrėti tik testus 1440p ar 4K, bet tikriausiai bus žmonių kurie pirks ir 1080p monitoriui šią vaizdo plokštę

  7. BC00 parašė:

    Net su GCN 1.3 nevaldo situacijos prieš 980 Ti:( Ankstesnių flagmanų problema buvo triukšmas/el.sąnaudos/karštis, dabar – sparta.

  8. CactusDude123 parašė:

    Na ka, kartojasi Bulldozer istorija 😀

  9. ZeroFM parašė:

    100% pritariu , tiek reklamos tiek rėkavimo , spartintojų svajonė 😀 http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/34.html . tik temp geros , fan noise not bad .

  10. Maariux parašė:

    Per tiek metu visi jau perprato AMD. Kuo didesne tyla ir slaptumas pries starta, tuo produktas labiau nevykes. Ne isimtis ir su fury.

  11. SoTOP parašė:

    GCN jau persenusi architektura ir nei HBM, nei bruteforce’inimas idedant daugybe procesoriuku nebepadeda. Nera $ naujai architekturai ir vaziuoja AMD su tuo paciu vezimu nuo 2012 pradzios. Pagal tendencijas AMD 14nm flagmanas bus tas pats GCN tik jau su kokiais 6000 procesoriu :D. Jei Zen bus Bulldozer v2(kas visiskai nenustebintu) tai kitais metais nebebus is ko rinktis perkant kompa.

  12. CactusDude123 parašė:

    Susukau nedideli video kad praskaidrinti nuotaika:
    https://www.youtube.com/watch?v=BuWvM4Iy5wo

  13. Maariux parašė:

    CactusDude123, dar tolokai iki 970 3,5Gb humoro dozes. Toks labai pusetinas, man asmeniskai 🙂
    Beje, juodas teksas geriau butu su baltais outline’ais.

  14. GK parašė:

    sukavo sukavo ir kas gavosi? dumas isruko 🙂 nieko nepadarysi 🙂

  15. CactusDude123 parašė:

    Maariux, zinau, nelabai man ten isejo ka originalaus sukurt 😀
    Zinoma, kaipgi ideja, sugalvota tualete gali buti originali.
    P.S Kazkodel man nedave pasirinkimo outline’us daryt per Camtasia.

  16. BC00 parašė:

    SoTOP -> gal ir nebešviežia, bet intensyvaus tesselation naudojimo metu GCN 1.2 parodžius neblogą spartos prieaugį vs GCN 1.1, manau, visi iš GCN 1.3 tikėjosi daugiau, jau neskaitant papildomų šešėlių ir TMUs (jau seniai nė vienas žaidimas nėra memory bandwidth bound). Dabar atrodo, kad heavy tesselation naudoja vienas FC4, kitur Fury X neatsiskleidžia. Kažkiek spartą riboja vos 64 ROPs bei aišku draiveriai. Kiek su jais galima patobulėti? Max 15-20 proc?

  17. GK parašė:

    o nvidia kitais metais jau turi isleisti naujas plokstes ar 2017m.? nes galvoju apie 980ti.
    koloniukas norejo 980ti pirkti bet fury x maise,dabar manau niekas nebemaiso 980ti isigyt 🙂

  18. Stipena parašė:

    Kiek skaičiau tai problema buvo overhype. Nes realiai Fury X nėra bloga korta iš AMD. 4K rezoliucijoj didelio skirtumo nėra, priedo nėra jokių "stutter" problemų kaip buvo su ankstesnėm kortom ir dirba labai sklandžiai. Kaip su "Day 1" draiveriais tai labai sveikintina.

  19. SoTOP parašė:

    Zinoma, kad nera bloga. Problema, kad nieko gero. Po 290(X) isleidimo nvidia turejo 780TI isleist, dabar nieko nereikia daryti, o tai reiskia kad pirkejai pralosia. AMD dar labai gelbeja, kad nera naujo tech procoso jau 4,5 metu, kitaip pervadinejimas "nebepaeis", ka jie darys kai nvidia paleis paskali? Nes tada reikes visa gama is pagrindu atnaujinti. Jau dabar nvidia su 960 issidirbineja, nesmagu bus jeigu taip ir uzstrigs.

  20. ZeroFM parašė:

    Pats turiu msi gtx 960 gaming g2 ir galvoju antrą dėt reiks( performance +/- gtx 980) jei fury nano apsikakos prieš gtx 970 . + kaip vga už ~200eu tikrai best variantas .

  21. GK parašė:

    man irgi kazkaip keista kad ne zymiai geresnes isleido,vis gi ir beveik metai praejo tarp 970,980 isleidimo ir sitos AMD serijos.tai gi minusas realiai.o po metu,ar pusantru nauja serija Nvidia turetu isleisti,o tai jau negerai,nes gali isleisti silpnesnes plokstes ir didesne kaina,nei kad butu isleide,nes konkurencijos 0.

  22. vacoum parašė:

    man tai issisprende, gtx980ti G1 gaming 🙂 nors fury nustebino ,kad palyginus nedaug valgo ir triuksmas pakankamai mazas, o r9 39**** nezinau, saves negerbti tokias plokstes pirkti, jau geriau is furi serijos.

  23. koloniukas parašė:

    Greiciau i LT gtx 980 ti G1 gaming atkeliautu 🙂

  24. ZeroFM parašė:

    su tokiu fan noise http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_980_Ti_G1_Gaming/29.html , jau geriau asus ar msi varianto sulaukt .

  25. TavoMama parašė:

    Peržiūrėjau apžvalgas, pasiskaičiau forumus… Liūdna ir tiek. Kadangi viltis durnių motina aš dar šiek tiek tikiuosi, kad AMD neužilgo išleis naujus draiverius, kurie pataisys situaciją ir atrakins įtampos keitimą, tuo įgalindami normalų OC.

    EDIT: nvm dėl OC, 104C VRM ant stock load, su vandens aušinimu…

  26. vacoum parašė:

    to TavoMama, tai gera si Furi, o ten 3% galingesne ar letesne tai praktiskai jokio skirtumo, nebent is principo

  27. TavoMama parašė:

    Norisi gažko daugiau nei "gera". Dabar ant popieriaus tokia pat kaina kaip 980Ti. Su stock dažniais abi eina apylygiai. 980Ti AIB partneriai gali išdarinėti ką nori, todėl gauname daug tylesnes kortas su dideliu OC potencialu, Fury X tokios prabangos neturi.

  28. GK parašė:

    zerofm,idle rezime g1 gaming tylesne nei fury 4db,bet 8db didesne nei load,bet nepamirskim kad g1 gaming gerokai paturbinta ir vistiek tyliau dirba nei standartine 980ti.idomu kiek fury x oc skleidzia garso.kadangi pas mane tyli deze tai as is vis praktiskai labai mazai girdziu savo kompa.
    fury x su vandens ausinimu,tai turetu spartintis daugiau? nekazka,apie 10% spartinasi,kai tuo tarpu G1 Gaming 20%.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.