AMD išleidžia „Radeon R9 Nano“

AMD oficialiai išleidžia miniatiūrinę, bet tuo pačiu galingą „Fiji“ lustą turinčią „Radeon R9 Nano“ vaizdo plokštę, kurios ilgis yra vos 16 cm, tad ji galės tilpti į mažus korpusus, bet tuo pačiu suteiks galimybę išbandyti žaidimus 4K raiškoje.

Jau prieš keletą dienų žinojome galutines „Radeon R9 Nano“ specifikacijas, bet jeigu tai praleidote priminsime. Vaizdo plokštė turi pilnai įgalinta „Fiji“ lustą su visai 4096 Stream procesoriais, 256 TMUs ir 64 ROPs. Grafikos branduolio dažnis galės pakilti iki 1000 MHz, bet AMD praneša, kad tipinis dažnis žaidimuos sieks apie 900 MHz. R9 Nano taip pat turės 4 GB HBM tipo atminties buferį. Atmintis veiks 500 MHz (1000 MHz efektyviu) dažniu ir su grafikos procesoriumi yra sujungta per 4096 bit atminties magistralę. Vaizdo plokštės TDP reitingas lygus 175 W, o jai reikia vieno aštuonių kontaktų maitinimo kabelio. Na, o pabaigai ne tokia maloni žinia. Kaip ir spėjome, ši vaizdo plokštė kainuos brangiai, rekomenduojama jos kaina yra 649 JAV doleriai, kas yra tikrai nemažai.

Nors „Radeon R9 Nano“ pristatoma šiandien, bet įsigyti šią vaizdo plokšte galėsime tik nuo rugsėjo 10 dienos. AMD praneša, kad pirma bus pardavinėjamos tik gamyklinį dizainą turinčios R9 Nano, partnerių paruoštų modelių teks laukti apie tris mėnesius. AMD teigia, kad jų aušintuvas suteiks pakankamai gerą aušinimą ir žaidžiant vaizdo plokštės temperatūra turėtų nekilti aukščiau 75 laipsnių, o grafikos procesoriaus dažnis bus mažinamas pasiekus 85 laipsnius.

Apžvalgos:

(Bus papildyta)

22 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Gaila, bet sulaukėm popierinio išleidimo (papper launch), kai vaizdo plokštė anonsuojama, bet jos nusipirkti neįmanoma. Matyt AMD norėjo įvykdyti pažadą išleisti Nano vasarą kaip žadėjo jų skaidrės. Apie kainą, kam reikia tas ir pirks, kaip sakiau nišinis produktas tokia vaizdo plokštė. Dabar beliko sulaukti normalių apžvalgų ir tada pažiūrėsim kaip čia viskas atrodo su sparta ir aušinimu.

  2. Celeron parašė:

    Kas uz tokia kaina pirks ? kolekcionieriai?

  3. BC00 parašė:

    Kažkoks nišinis produktas gavos… Fiji už prieinamesnę kainą AMD nusprendė nepadaryti.

  4. joncepet parašė:

    kažkokia nesamonė už tokią kainą…jau greičiau paimčiau fury x, 1 doleris neesmė ,bet manau fury x vis tiek bus spartesnė negu R9 nano

  5. Maariux parašė:

    Pagaliau suprato, kad už ekskliuzyvą galima paprašyti ir daugiau. Juolab, kad pagaminta bus labai nedaug. Išpirks net nepasirodžius pas mus.
    Kas šiai dienai gali pasiūlyti analogą? Ogi niekas.
    970 mini atsilieka sparta ir jeigu neklystu yra kiek didesnė.
    Aišku, AMD pateikė rezultatus su 4K rezoliucija, 1080p nano labiau buksuoja.

  6. BC00 parašė:

    Kad buksuos ji ir ten, ir ten. Gal eksliuzyvas, bet labai nišinis, nors small factor computing/gaming ratas po truputį ir auga. Didžiausa bėda ta, kad AMD ir vėl nieko nepadarė bandant sumažinti žaliųjų pardavimus.

  7. Katonas parašė:

    Atrodo, kad ir apžvalgų be rugsėjo 10 nebus. Nesuprantu kas čia per išleidimas? Čia neva kad vasarą išleidom, jau tikrai žemas lygis 🙁

  8. bronius parašė:

    Nepergyvenkit pora savaiciu ir galesit pirkt kiek noresit, siandien paskelbe spec ir kainas, kad iki prekybos pradzios pasitaupytumet euru… 😉

  9. vacoum parašė:

    Amd paskutinus sansas, bent ant popieriaus graziai atrodyti, nes kitaip isvis visi apie AMD uzmirs. Gerai, kad bent savo fanatams seile varvint sugeba, o del pamaitinimo..

  10. vacoum parašė:

    Nesuprantu, kodel paa Nano daug mazesnis TDP uz FuryX, kai visi paeamertai identiski, tikvos vos core clock skiriasi, ar ji netures jokio spartinimo?

  11. TavoMama parašė:

    Du variantai; arba labai agresyvus biningas ir čia kažkokie uber-chipai atrinkti arba, daug realesnis variantas, tuos 1000Mhz žmonės matys kokias 2-3 minutes, kol benchmarką prasuks, o žaidžiant nuo temp. throtlins stipriai.

  12. BC00 parašė:

    2-as variantas kaip diena.

  13. vacoum parašė:

    tai AMD jau ziuriu ir trolina 🙂 popierinius skaicius duoda, nes ir maintinimas tik vienas 8 pin.

    Nu pamastykime, jei furry x pilnai uzsukti reikia 80% daygiau kuro (energijos) tai tipo lygiai ta pacia masina (Nano) pilnai uzsukti uzteks dvibubai maziau kuro ? Arba pas FuryX ryzkiai per didelis TDP arba ten numatyta nerealus spartinimas, arba su Nano pieviniai skaiciai, dazniai turetu gerokai kristi. Nes kad chipas dirbtu tam tikru dazniu (jei silikonai vienodi) jiems reikia gi vienodai energijos.

    Arba reikia man matematikos is naujo eiti mokintis.

    dar trecias variantas, kad Nano dazniai ties optimalia riba, o pas FuryX uzkelti. Nes buna gi, kad siek tiek pakelti daznius, reikia smarkiai itampas kelti. O FuryX maksimaliai norejo pristumti prie gtx980ti.

    Bet vistiek, nuojauta kuzda, kad kazkurie skaiciai meluoja, nezinau, ar FuryX ar Nano. Nes nu negali papildomi 50MHz core clock kainuoti 100W TDP (65% visos sistemos).
    Nes jei sumazintu dar 30MHz core clock, tai gal isvis TDP butu 100W TDP ? 😀
    O jei core clock = 900 MHz, TDP = 80W 😀

  14. Katonas parašė:

    Aš dažnai užsiimu pats undervoltinimu ir efektas tikrai didelis būna sumažinus įtampą. Kartais pamažinus dažnį visai ne daug galima nemažai sumažinti ir įtampą. Jei gerai pamenu Fury X veikia su ~1.2 v įtampa default ir yra tik 1050 MHz, AMD kažką su dizainu blogo padarė nuo pirmų GCN plokščių, kurios ėjo panašiai, na tiksliau reiktų pasakyti, kad nepadarė nieko gero ir naujo. Tuo tarpu Nvidia GTX 980 Ti prie ~1.2v spaudžia vos ne 1.5 GHz. Iš čia ir yra tas spartos skirtumas nVidia patobulino dizainą, o AMD trypčioja vietoje keliant grafikos procesoriaus dažnį

  15. vacoum parašė:

    tai reiskias trecias variantas .

  16. TavoMama parašė:

    Paprastai tas scalinimas nėra linijinis. Iš asmeninės patirties su Maxwell, tam kad gauti apie ~15% performance elektros sąnaudas teko padidinti ~50%.

  17. vacoum parašė:

    http://techreport.com/r.x/radeon-r9-fury-x/tessmark.gif
    http://sebastiansylvan.com/2010/04/18/the-problem-with-tessellation-in-directx-11/
    http://www.gdcvault.com/play/1020038/Advanced-Visual-Effects-with-DirectX
    http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2011/12/AMD-GPURev.png
    http://hothardware.com/newsimages/Item21429/AMD-GPU-Revenue2.png

    ir idomesnis komentaras is uzsienio forumu:

    "Tessellation perf on Fury X is better than any previous AMD card."

    That doesn’t make it any good. That’s the same sort of crap AMD pulls. They’re comparing perf-per-watt of Nano with the R9 290X. Seriously? What about that other company that everyone’s buying from? Where are those comparisons?

    Color compression is also much better than any other AMD card, but compare that one to Maxwell, too. nVidia handles a lot of tesselation magic on the driver side; irrespective of GameWorks/HairWorks, it’s just ahead — and pretty much on every single metric worth discussing outside of PCB length.

    "AMD doesn’t make much money on GPUs. It never has."

    They broke even, roughly speaking. Most years in the red, but never by a large percentage. But they’ve also never been this deep in the red in their GPU division, nor has their market share ever been this low.

    Reviewers are getting sick of their shit, too. Ryan calling/clarifying out supply issues (even after they denied it) is just one example.

    Here’s Kyle from [H]:

    http://hardforum.com/showpost….
    http://hardforum.com/showthrea

    And here’s Scott from TR:

    "I don’t doubt the Nano could outperform the GTX 970, but the results above come with some serious caveats.

    You will recall that AMD also released benchmarks for the R9 Fury X ahead of the reviews, and those numbers showed the R9 Fury X consistently beating the GeForce GTX 980 Ti across a range of games. But when we measured the Fury X’s performance ourselves, the numbers told a different story:"

    http://techreport.com/review/2

    Showing the image quality differences as well as the settings

    "I can’t imagine building a high-end gaming rig, getting a 4K monitor and a fancy video card for it, and then tweaking games to compromise image quality in such basic ways.

    So why is AMD testing in this fashion? Probably because it plays to the Fiji GPU’s strengths—that enormous shader array—while not leaning so hard on its potential areas of relative weakness, like ROP throughput (for MSAA resolve), texturing (for anisotropic filtering), and small triangles (since polys are relatively smaller at lower resolutions). Taking this peculiar path likely puts the R9 Nano in the best possible competitive light. In the absence of independent reviews, those AMD-provided numbers are sure to circulate widely online. Trouble is, AMD could be setting up the R9 Nano to be a disappointment once it gets into the hands of reviewers and consumers."

    And you know what? So are users. Have a gander at that market share again. Let’s stop patting them on the back. Let’s remember how/why they finally fixed their crossfire stuttering issues even after telling their own users they’re imagining things.

  18. BC00 parašė:

    AMD pati informavo, kad realus Nano dažnis su reikliais žaidimais bus ~850 – 950 MHz. Mažiau apkraunantys galbūt leis 1000 MHz pasidžiaugti ilgiau nei keletą sekundžių…

  19. Katonas parašė:

    Tam komentare nemažai tiesios aplamai yra, bet faktas tas, kad visos kompanijos skiedžia kaip begali. Gerai, kad nVidia viskas pasisekė su Maxwell, bet ir tai farso apturėjo su gtx 970, kai net pagauti už rankos iš pradžių melavo dėl 3.5 GB realaus ramo.

    Seniau tikrai labai susitapatindavau su kompanijom, bet tie laikai baigėsi. Dabar renkuosi tik geresnį produktą, o ne brandą.

    Kita tiesa, AMD labai sunkūs laikai dabar, jei neišaus su sekančios kartos vaizdūškėm ir Zen procais, bankrotas ir kitas savininkas laukia mūsų.

  20. vacoum parašė:

    del Nvidios gtx970 tai padetis buvo blogesne negu visi zino. Pats akim perverciau Nvidios foruma tuo klausimu. Tukstanciai nusiskundimu buvo del tam tikrais atvejais jos atminties trukumo, ir jokio maziausio atsako is Nvidios puses, zodziu buvo strutis galva i smeli ikises. Manau norejo tiesiog su driveriais istaisysi bet neipatingai lengvai sekesi.

  21. Katonas parašė:

    Ką ir sakau, viskas yra gerai kol gerai. Kai tik bėdos prasideda, tai arba kokia tylos siena, melai, išsisukinėjimai ir dar kitų kaltinimai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.