AMD jau dirba ties vaizdo plokščių serija, naudosiančia HBM2 atmintį

Nieko nuostabaus, kad AMD jau dabar dirba ties sekančia vaizdo plokščių serija, naudosiančia HBM2 atmintį, nes naujų produktų paruošimas užtrunka gana ilgai, o visa tai apsunkina ir daug sudėtingesnis ir iki šiol gaminant grafikos procesorius neišbandytas 14/16 nm FinFET techprocesas.

AMD buvo pirmieji, kurie sugebėjo panaudoti HBM atminties technologiją masinėje vaizdo plokščių gamyboje su „Radeon R9 Fury“. Tikriausiai ne daugelis žino, kad AMD su „Hynix“ kuriant šio tipo atmintį bendradarbiauja jau septynis metus, tad nieko nuostabaus, kad jie pirmieji ir išleido produktą, naudojantį šią inovaciją. AMD bus ta kompanija, kuri gaus pirmumo teisę į HBM2 atminties panaudojimą, o tai gali tapti dideliu postūmiu kovoje su „Nvidia“, nes HBM2 tiekimas bent pirmoje gamybos fazėje gali būti tikrai ribotas. Dėl šios priežasties „Nvidia“ galimai turės kiek nukelti savo „Pascal“ architektūros vaizdo plokščių pristatymą.

Sekančios kartos AMD vaizdo plokštės turės „Arctic Island“ kodinį pavadinimą. Visa ši produktų šeima turėtų naudoti iškirtinai HBM2 tipo atmintį, kuri siūlo ne tik didesnę spartą, bet ir didesnį  energetinį efektyvumą. Dėl patrauklių energijos sąnaudų AMD deda labai dideles viltis į mobiliems įrenginiams skirtus grafikos adapterius, kur elektros suvartojimas yra labai svarbus.

Kol kas visiškai neaišku, kada sulauksime sekančios kartos vaizdo plokščių. Visi drąsiai sako, kad tai bus 2016 metais, tačiau tikslesnio gamintojų plano teks palaukti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.