AMD karaliauja diskretinių mobilių grafinių plokščių rinkoje

Praėjusią savaitę mes jums rašėme JPR rinkos tyrimų kompanijos surinktus duomenis apie parduotus grafinius lustus trečiajame ketvirtyje ir minėjome, kad AMD prarado šiek tiek rinkos dalies savo pagrindiniam konkurentui nVidia bei gigantui Intel. Visgi Mercury Research praneša, kad AMD karaliauja diskretinių mobilių grafinių plokščių rinkoje.

Pasak minėtos rinkos tyrimų bendrovės, AMD vykdo agresyvią strategiją susijusią su mobiliomis grafinėmis plokštėmis ir nors kompanija supranta, kad integruoti Intel sprendimai visgi sudarys didžiąją dalį parduotų grafinių lustų, tačiau kompanija vagia rinką iš nVidia. AMD pavyko trečiajame ketvirtyje įgauti papildomus 5.6 procentus rinkos ir ji diskretinių mobilių grafinių plokščių rinkoje šiuo metu turi 62% rinkos, kai konkurentas nVidia tik 38%.

Tiesa, Mercury Research nepraneša nei kokie buvo pardavimų kiekiai, nei kiek nVidia ar AMD uždirbo iš diskretinių mobilių grafinių plokščių. AMD persvarą, matyt, susikrovė dėl to, jog nVidia labai vėlavo su vidutinės ir žemos klasės GeForce 400M vaizdo plokštėmis, kai iki pat rugsėjo vidurio buvo galima įsigyti tik sparčiausią ir brangiausią GeForce GTX 480M modelį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.