AMD kelia Radeon HD 7000 spartą su Catalyst 12.7 Beta rinkiniu

Nuo šiandien AMD leidžia parsisiųsti naująsias "Catalyst 12.7 Beta" (8.981.2) tvarkykles, kurios ne tik prideda keletą naujų savybių, bet AMD teigimu, apčiuopiamai padidina "Radeon HD 7000" spartą.

Taigi, štai ką turime su "Catalyst 12.7 Beta".

  • Aparatiniame lygyje pridėtas video enkoderis (AMD Video Codec Engine) "Radeon HD 7000" serijos vaizdo plokštėms.
  • Spartesnis GPGPU palaikymas per OpenCL ir C++ AMP
  • Galimybė aktyvuoti Multi/Super-Sample šonų glotininimo algoritmus Diablo 3 žaidime per Catalyst Control Center.
  • Ištaisyti atsirandantys artefaktai TES V:Skyrim žaidime, naudojat CrossFire konfigūraciją.

Spartos prieaugis "Radeon HD 7000" serijai, lyginant su "Catalyst 12.4":

  • Iki 25% Skyrim
  • Iki 6% Crysis 2
  • Iki 20% Total War: Shogun 2
  • Iki 3.3% Battlefield 3
  • Iki 6.9% 3DMark™ 11
  • Iki 4.8% Aliens vs. Predator
  • Iki 6.5% Batman: Arkham City
  • Iki 8% Crysis Warhead
  • Iki 7.2% F1 2010
  • Iki 8% Just Cause 2
  • Iki 12% Wolfenstein MP

Tvarkyklės tinka tiek staliniams, tiek mobiliems modeliams nuo "Radeon HD 5000" serijos iki "Radeon HD 7970 GHz Edition/Radeon HD 7970M. Taip pat palaikomi AMD Liano APU lustai, keletas FirePro ir FireStream modelių.

"Catalyst 12.7 Beta" galite parsisiųsti iš čia.

14 Komentarai

  1. Crunk parašė:

    o 6 serija jau pamiršta :l

  2. FastONE parašė:

    Tai negi dar nepasimokėt su ATI? Dar naiviai tikitės kažkokio ilgalaikio palaikymo, nors jo net nebuvo žadėta? NVidia ką žada tą ir duoda. Jau geriau permokėt 50-100Lt dėl daugiau palaikomų technologijų ir dar kaip priedą gauti ilgalaikį palaikymą

  3. daimonass parašė:

    Tiek mobiliems modeliams nuo "Radeon HD 5000" serijos iki "Radeon HD 7970 GHz Edition/Radeon HD 7970M

    kuriuo galu jus skaitot, manau aiskiai parasyta, kad kad palaiko nuo 5 iki 7 versijos, tame tarpe ir 6 ijeina…

  4. Krekeris parašė:

    FastONE nejaugi nepasimokei, kad AMD ne ką mažiau už Nvidia, bet dažnai ir daugiau už mažesnę kainą. Ir dar priedu, gauni ilgalaikį palaikymą.

  5. FastONE parašė:

    NVidia dar tebetobulina 8000 serijos draiverius, o ATI tik 3 kartas ir jūs tai vadinate ilgalaikiu palaikymu. Sutinku, kad po 3 metų jau norėsis naujos kortos, bet maloniau kai dar tebetobulina draiverius ir po garantijos.

    Iš ATI spartos gauni dažnai(bet tikrai nevisada) daugiau, tačiau technologijų palaiko mažiau (nėra jos reikalingos bet smagiau kai daugiau 🙂 ) ir pas juos su draiveriais kiek prastesnė situacija. Tad mano nuomone to 100Lt neverta taupyti

  6. BC00 parašė:

    Vienos funkcijos pridėjimas 8-ai serijai nėra draivų tobulinimas, panašų dalyką ir AMD padarė su HD 5000.

  7. Krekeris parašė:

    Tai, kad kai atnaujinau tvarkyklės mačiau, kad tobulinimai buvo tik 5xx serijai ir pridėtas palaikymas 6xx. Kas liečia senesnių kartų palaikymą, tai, kad skaičiai keičiasi, bet nieko naujo nėra, tai anoks čia palaikymas.

  8. FastONE parašė:

    Intensyvūs spartos tobulinimai ir tevyksta maždaug 3 GPU kartas, bet draiveriai tobulinami nuo bug’ų net nuo 6000 serijos kai ATI seniai dėjus ant DX9 kortų

  9. SoTOP parašė:

    AMD kaip ir Nvidia koncentruojasi i naujausia ploksciu karta. Nereikia cia saves apgaudineti kad yra kitaip. Kitas dalykas, ka tu su DX9 kortom zaisi? Mario su low grafika? 😀

  10. FastONE parašė:

    Tai logiška, kad didžiausią dėmesį skiria 2-3 GPU kartoms, tačiau visai pamiršti senų kortų tikrai nereiktų kaip kad elgiasi ATI

    Su senom X1950pro/XT/XTX dar galima ir GTA4, Crysis palošti 1024×768 medium/high aišku jei CPU 4 branduolių, tad jų nurašyti visai nereikia.
    Be to jei nepastebėjai tai ATI dėjus nuo dabartinių beta draiverių ir ant HD2,3 ir 4 serijos. 2000 suprantama, nes nevykus, bet tolimesnės dar smarvės turi. Nors tikėtina, kad išleidus ne Beta pasitaisys

    Jei jums patinka toks "ilgalaikis" palaikymas tai prašom pirkit ką tik norit

  11. Krekeris parašė:

    AMD juk sakė, kad nebeleis naujų tvarkyklių šioms plokštėms. Pats turėjau seniau HD4850, tai net nebuvo prasmės naujinti, vis tiek veikdavo be problemų. Kaip ir su prieš tai turėta 8600GT. Kam kurti senom kortom tvarkyklės, jei gali sutelkti dėmesį į naujom.

    Aš perku jei perku vaizdo plokštę didžiausia dėmesį spartai už atitinkamą kainą. Man jokio skirtumo ar tai Nvidia ar AMD, ne taip kaip tau.

  12. zirnis parašė:

    ATI taip ir paliko R57XX vaizduskes su luzinejanciais driveriais 2D aplinkoje.. Is kitos puses pries tai turejau geforce 9800gt, kuri nusibaige aplaidaus 88xx/98xx seriju projektavimo, todel dabar net nesinori galvoti apie negarantiniu nvidia pirkima, nes ka gali zinoti, gal dar islys ju perliuku..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.