AMD ketina visiškai atsisakyti ATI vardo

Prieš ketverius metus įsigijęs ATI, antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje AMD nenužudė šio prekinio ženklo, tačiau internetas mirga pranešimais, kaip taip labai greitai įvyks. Pranešama, kad AMD atsisakys ATI vardo ir naudos išskirtinai savo.

Visų pirmiausia pakeitimai palies hibridinius Ontario lustus, kurie yra savotiškas centrinio procesoriaus ir grafinio posistemio mišinys. Juos AMD išskirtinai vadins savo vardu, nors juose darbuosi ATI suprojektuotas grafinis posistemis. Kalbama, kad pirmieji Ontario lustai, kaip kad Llano, pasirodys dar šių metų pabaigoje.

Pranešimuose toliau teigiama, kad naujojoje AMD Radeon HD 6000 serijoje ATI vardo bus išviso atsisakyta, kas turi daug prasmės. Visgi, ATI priklauso gigantui AMD. Mes, tuo tarpu, jau senokai nebenaudojame ATI vardo ir minime tik AMD, o tai veikiausiai jau kitų metų pradžioje taps būtinu ir privalomu atributu, kai ATI prekinis ženklas bus „užmigdytas“.

4 Komentarai

  1. crooked parašė:

    \"AMD Radeon\" xD

  2. zirnis parašė:

    radeon asocijuojasi su raudona spalva, nvidia su zalia, kazkaip keista

  3. nanoWorld parašė:

    Tegu ir toliau normalias vaizdakurtes kuria, o ar ten bus AMD/ATI Radeon ar AMD Radeon ar ATI Radeon ar dar kazkaip nemanau, kad daug kam taip jau svarbu 🙂

  4. Bara parašė:

    o kam jiem to reik ?:D senas vardas, su oldschoolu asocijuojasi 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.