AMD ketvirtajame ketvirtyje dirbo pelningai

Antras pagal dydį x86 architektūros centrinių procesorių gamintojų AMD pranešė, jog po ilgo periodo pagaliau viename iš ketvirčių dirbo pelningai. Tiesa, verta pažymėti, jog tai daugiau dėl Intel finansinės „paramos“, o ne dėl padidėjusių pardavimų.

AMD savo pranešime spaudai praneša, kad kompanijos pajamos siekė 1.64 milijardo ketvirtajame praėjusių metų ketvirtyje, o tai buvo 42 procentais geriau, nei praėjusiais metais tuo pačiu metu. Žinoma, svarbiausia tai, kad trečiajame ketvirtyje kompanija praradusi 128 milijonus JAV dolerių, ketvirtajame sugebėjo gauti 1.178 milijardo grynųjų pajamų.

Antrajam pagal dydį lustų gamintojui pasaulyje trūksta gerų centrinių procesorių, tačiau geros kainos ir beveik jokios konkurencijos nebuvimas vaizdo plokščių segmente gali ir vėl padidinti pajamas, tačiau grynosios pajamos, kurios atrodo labai daug žadančios pažvelgus į praėjusį ketvirtį, yra dėl to, jog Intel privalėjo sumokėti AMD 1.250 milijardo JAV dolerių. Bus įdomu pažiūrėti, ar AMD pelningai dirbs pirmąjį šių metų ketvirtį.

3 Komentarai

  1. crooked parašė:

    kur jau cia nedirbs pelningai kai is intel \"paramos\" gavo 😀

  2. SB parašė:

    Be Intel mokescio, AMD butu visai netoli pelningumo. Treciajame ketvirtyje jie prarado 128 milijonus, o ketvirtajame būtų praradusi \"tik\" 80 milijonų. Bus istikruju idomu paziureti, ar AMD pelningai dirbs siame ketvirtyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.