AMD: Kiekvienais metais – nuo 10 iki 15 proc. pagreitėjimas

Nors yra tų, kurie nusivylė AMD FX serijos procesorių rodomais rezultatais, nusiminti nėra ko, nes jie pasirodė taip, kaip ir buvo tikėtasi – vidutiniškai. Taip, AMD FX serija dar tik atžliaužė į rinką, tačiau kalbos apie ateities AMD lustus jau prasidėjo.

Pasak tų pačių AMD, su naujos kartos procesoriais, kurie jau dabar turi Piledriver, Streamroller ir Excavator kodinius vardus, kompanija kiekvienais metais sieks iki 15 procentų pagreitėjimo lyginant su praėjusios kartos lustais, šiuo metu tai būtų Bulldozer architektūros lustais.

AMD teigia, jog 2012 pasirodysiantis Piledriver lustai bus nuo 10 iki 15 procentų spartesni, nei Bulldozer, tuo tarpu 2013 pasirodysiantys Streamroller dar apie 15 procentų spartesni už Piledriver lustus, o galiausiai 2014 metais dienos šviesą išvydę Excavator bus dar 15 procentų spartesni.

Žinoma, tokio spartos prieaugio su kiekvienais metais tikrai neužteks pagauti Intel flagmanus, tačiau AMD bent jau kažką planuoja. O mes visgi tikimės, kad Piledriver bus bent 20 procentų spartesni už Bulldozer lustus, kitu atveju nieko gero nenusimato ir kitais metais, tad Intel ir toliau dominuos aukštos klasės rinkoje.

4 Komentarai

  1. dizaika77 parašė:

    Mda, biski nuvyle FX testukai, taip ir nedasieke core i7 galinguju, na siaip lygiuojasi su core i5, aisku dar neteko paziuret koks kainos santykis pas mus…

    http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-8150+Eight-Core

  2. daimonass parašė:

    dizaika77 – paziurek atidziau, ir pamatysi testu kur i7 gauna 😉

  3. daniukas21 parašė:

    jei butu tdp kaip pas i5 ar i7 tai butu lb saunus db saunus bet rajus 😀

  4. BC00 parašė:

    AMD turi garantuota dalyvi low/mid-end sektoriuje 3 metams i prieki, deja daugiau nieko, jei nebus sutrarkytas IPC greitis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.