AMD neketina „Vishera“ procesoriams išleisti naujo lustų rinkinio

Norėdama atlaisvinti kelią naujos „Piledriver“ architektūros staliniams „Vishera“ procesoriams, AMD neabejotinai bus priversta nurašyti dabartinius „Zambezi“ procesorius. Tie, kas mano, jog toks likimas ištiks ir AM3+ lizdo pagrindinių plokščių mikroschemų rinkinius – smarkiai klysta.

Bent iki 2013 metų vidurio AMD ketina ir toliau naudoti šiaurinių tiltų (970, 990X ir 990FX) bei pietinio SB950 lusto duetus. Nors SB950 ir gamykliškai nepalaiko USB 3.0 sąsajos, kompanija nemato prasmės keisti platformos, mat „Vishera“ procesoriai yra pilnai suderinami su dabartiniais šiauriniais mikroschemų rinkiniais. Šiuo metu naudojamas SB950 palaiko keturiolika USB 2.0 lizdų, šešias SATA 6 Gb/s sąsajas, RAID 0, 1, 5, 10 tipus bei keturias PCI-e 2.0 linijas.

USB 3.0 sąsajos trūkumą savo sparčiose stalinėse sistemose išspręsdama per trečių šalių pagamintus valdiklius, AMD toliau ketina gamykliškai suteikti šią sąsają savo lustams, dirbantiems išvien su hibridiniais procesoriais. Su „Kabini“ APU dirbsiantis lustas, „Yangtze“, turės po dvi USB 3.0 ir SATA 6 Gb/s sąsajas bei palaikys SD/SDIO 3.0 protokolą. Kol kas AMD visko apie pastarąjį rinkinį dar neatskleidė, mat sistema turėtų geriausiu atveju pasirodyti tik apie kitų metų vidurį.

1 Komentaras

  1. donaciuxx parašė:

    labai gerai kad i "senas" motinines galima bus ideti naujus cpu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.