AMD oficialiai išleidžia „Radeon R9 Fury“

AMD Fury šeima pasipildė dar vienu nariu, šiandien sulaukėme oficialaus „Radeon R9 Fury“ pristatymo, o tuo pačiu ir nepriklausomų šaltinių apžvalgų. AMD Fury be X pozicionuos prieš „GeForce GTX 980“, o iš pirmųjų apžvalgų galime teigti, kad „Radeon R9 Fury“ rodo dantis ir stipriai kanda GTX 980. Šiuo atveju vėl pasitvirtino taisyklė, kad kiek apkarpyta tokį patį lustą turinti vaizdo plokštė turi geresnį kainos/spartos santykį.

Nors tikriausiai dauguma „Radeon R9 Fury“ specifikacijas moka kone atmintinai, bet greitai jas priminsime, jei netyčia jas primiršote. „Radeon R9 Fury“ gavo kiek apkarpytą „Fiji“ lustą, AMD nurėžė 8 vykdomuosius blokus, o mums buvo palikti 56. Dėl to grafikos procesorius turi 3584 Stream procesorius vietoj 4096 ir 224 TMUs vietoj 256. ROPs kiekis liko nepakitęs ir yra 64. Grafikos procesoriaus dažnis galės pakilti iki 1000 MHz. Vaizdo plokštės atminties posistemė lygint su „Radeon R9 Fury X“ liko nepakitusi. 4 GB HBM atminties veikia nominaliu 500 MHz (efektyviu 1000 MHz) dažniu ir generuoja net 512 GB/s duomenų pralaidumą. Išmaitinti šiai vaizdo plokštei reiks dviejų 8-ių kontaktų maitinimo kabelių, o TDP reitingas siekia 275 W. Rekomenduojama šios vaizdo plokštės kaina yra 549 USD, tuo tarpu Europoje kaina tikriausiai perkops 600 eurų ribą.

Keletas apžvalgų:

2 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Aš jau dieną su 15.7 sėdžiu kol kas lūžimų nebuvo. Kas link Paprastos Fury, gan neblogai žiūrisi. Svarbu, kad būtų pakankamas tiekimas, nes dabar kaip popierinis išleidimas gaunasi, apžvalgos yra, o nusipirkti neįmanoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.