AMD paskelbė pirmojo 2015 m. ketvirčio finansinius rezultatus

Dabar tas metas kai kompanijos skelbia, kaip gi joms sekėsi pirmąjį 2015 metų ketvirtį. AMD tikrai neturi kuo džiaugtis, nes per pirmus tris šių metų mėnesius kompanija gavo tik 1.03 mlrd JAV dolerių pajamų, o tai yra 17 % mažiau jei lyginant su paskutiniu 2014 metų ketvirčiu ir net 26 % mažiau nei prieš metus. Sumažėjus pajamoms apie pelną galvoti irgi sunku, AMD vėl patyrė nuostolių. Šį kartą pelno grafoje matome 180 mln. JAV dolerių, bet tik su minuso ženklu. Prieš metus kompanija turėjo 20 mln. nuostolių, o paskutinį 2014 metų ketvirtį net 364 mln. JAV dolerių nuostolių.

Dauguma analistų sutartinai teigia, kad tokia situacija susiklostė dėl to, kad AMD nepasiūlė jokių naujų produktų, o tai natūraliai veda prie mažesnių pajamų. Pavyzdžiui „Computing and Graphics“ padalinys atsakingas už procesorių ir vaizdo plokščių pardavimus neteko 20 % pajamų jei lygintume su paskutiniu 2014 metų ketvirčiu. Palyginus su pajamomis prieš metus pastebimas dar didesnis kritimas, pajamos menko net 38 %. Kompanijos pranešime aiškinama, kad tai įvyko dėl mažesnių procesorių ir vaizdo plokščių pardavimų, bet net nelabai besidomintis supranta, kad šie sumažėjimai įvyko, nes kompanija neturi naujų ir konkurencingų produktų. 

AMD prognozuoja, kad sekantį ketvirtį, pajamos bus 3 % mažesnės nei per pirmus tris šių metų mėnesius.

5 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    atleido tukstancius darbuotoju, o paskui stebisi, kad sunku ka naujo iskepti.

    O kaip jiems su konsoliu gelezimi sekasi, kiek pelno generuoja? idomu, gal neuztenka resursu dviem frontais varyti, ir dar idomu, kas butu labiau apsimokeje, atsisakyti konsoliu ir laiku isleisi konkurencinga produkta diskrecios grafikos segmente ?

  2. daimonass parašė:

    Konsulems jie tik apu sukūrė, o viskas gaminama kitur.

  3. Andr parašė:

    Kazkokie idiotai atsiprasant… Tuoj isvis dar bankrutuos. Tikiuosi paims juos tas samsungas

  4. vacoum parašė:

    o tai gal kas amoningai siekia bankroto , kas daznai lygu pardavimui ir gauti kazkiek babkiu ir i pencija iseiti.

    Siaip net keista, kad tiek laiko nieko. Nes nauja karta net nezinau ar AMD nuopelnas, naujos kartos atminti istatys i senos architekturos plokstes.

  5. CactusDude123 parašė:

    Gal dar R9 300 serija leis AMD prasitempti iki kokiu 2017, ne ilgiau. Jei vis delto pavyktu su Zen architektura 2016-ais metais, tada jau AMD gal ir po truputeli atsigautu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.