AMD planuoja tris naujus Phenom II X4 procesorius

Dar praėjusių metų rudenį buvo aišku, kad kompanija AMD ruošia naują, sparčiausią Phenom II X4 šeimos atstovą 975 Balck Edition. Naujasis centrinis procesorius turėtų pasirodyti jau greitai, o jį jau galima surasti kai kuriuose kainynuose.

Tiesa, produkto kaina vis dar nėra žinoma, tačiau specifikacijos stebina. AMD Phenom II X4 975 Black Edition dirbs net 3.6GHz dažniu ir turės atrakintą daugiklį. Nepamirškime ir 6MB trečiojo lygmens spartinančiosios atminties, tačiau vienas iš didžiausių procesoriaus minusų turėtų būti didelis energijos suvartojimas, kuris sieks 140W.

Žinoma, AMD atsižvelgia ir į vartotojus, kurie nori kažko ekonomiškesnio. Iš šių procesorių serijos kompanija žada pristatyti Phenom II X4 910e procesorių, kuris dirbs 2.6GHz dažniu ir turės tą pačią 6MB trečiojo lygmens spartinančiąją atmintį, tačiau TDP gana kuklų – vos 65W.

Lėčiausios iš šios trijulės bus aštuntosios serijos Phenom II X4 820 procesorius, kuris dirbs 2.8GHz dažniu bei pasižymės jau 4MB trečiojo lygmens spartinančiąją atmintimi. Tikėtina, kad procesorius visgi pasiūlys geriausią kainos/spartos santykį iš šių trijų naujų procesorių.

Centriniai procesoriai turėtų pasirodyti netrukus, tačiau mes nežinome nei tikslių kainų, nei pasirodymo datų. Galime spėti, jog procesoriai kainuos tiek pat, kaip ir tie, kuriuos jie pakeis, tai yra Phenom II X4 965, 905e ir 810 modelius.

8 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Pentium IV, tegul dar isleidzia su TDP 160W….

  2. Metanabol parašė:

    va va… BE procą su 140w leisti yra debilizmas… Koks tada jo tpd ir kokia skleidžiama šiluma bus?:) Negi amd grįžta prie universalių viryklinių procesorių, su kuriais kepsim vakarienes?

  3. kiks parašė:

    Iš vienos pusės praktiška, žiemos pas mus šaltos pasidarė, o kompiuterį tai visi naudojam:)

  4. Deft parašė:

    Tikrai bus kas perka, nes daug kas pagal dažnį renkasi, taigi o jei ir ne pagal dažnį, tai ims žmogus kuris nenori žaistis su turbinimu, aišku jis nevertas bus tos kainos..

  5. Ambient parašė:

    man asmeniskai visiskai dzin koks jo TDP, esme GHZ ir BE 🙂 o jei esi turbintojas tai cooleris ant proco turbut ne box\’inis?

  6. svedas parašė:

    Bet, esmė šių cpu yra marketingas, o ne technologinės naujovės, juk išesmės nieko naujo.

  7. nanoWorld parašė:

    Nu kazkas tikrai naujo is AMD bus geriausiu atveju apie 2011. O kolkas ka gali, ta spaudzia is architekturos, kuri buvo is esmes kurta konkuruoti su Intel Core, kuris jau yra pasenes.

  8. SoTOP parašė:

    Be to reikia nepamirsti kad daugumai PhENOM II paciam galima gerokai sumazinti standartine itampa, o del jos ir TDP sumazeja.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.