AMD planuose „Zen“ architektūros naujos kartos APU

Kurį laiką girdėjome, kad AMD neturi minčių integruoti „Zen“ branduolių į hibridinius procesorius, o šviežiausias APU šeimos atnaujinimas apims „Excavator“ branduolius, kurie bus perkelti į AM4 platformą. Dabar gi pasirodė informacija, jog AMD visgi ruošiasi didelės spartos APU išleidimui, kuris bus paremtas daug žadančia „Zen“ architektūra.

Žemiau pateikta skaidrė ne tik parodo vardinę AMD hibridinių procesorių evoliuciją nuo „Trinity“ iki „Carrizo“, bet ir atminties pralaidumo pokyčius. Per dvejus metus pralaidumas padidėjo nuo 8 GB/s iki 50 GB/s, o 2016 metais turėtų išaugti iki 128 GB/s dėka HBM atminties integracijos į APU. Nors pralaidumas lyginant su „Carrizo“ APU naujos kartos hibridiniuose procesoriuose išaugs dvigubai ir sieks 128 GB/s, kas prilygsta viengubos 4-Hi pirmos kartos HBM atminties grupės pralaidumui, tai kelia papildomų klausimų, mat 2016 metais jau turėtų būti plačiai prieinama antros kartos HBM atmintis.

Neabejojama, kad naujos kartos APU ne tik naudos „Zen“ architektūros branduolius, bet taip pat turės dar didesnį integruotą grafikos posistemį, automatiškai leidžiant į jį „sulipdyti“ daugiau skaičiuojamųjų branduolių. Remiantis kitomis skaidrėmis, panašu, kad „Zen“ APU bus pristatytas pasinaudojant angliška marketingo formuluote, kaip „enhancing ultra HD entertainment and gaming“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.